×

 

Från ansökan till antagning

Här hittar du mer information om hur vägen från ansökan till antagning går till.

Hjälp på vägen till en plats i klassrummet

Varmt välkommen till denna översiktsida om hur du tar dig från ansökan till antagning. Du kan läsa hela sidan uppifrån och ner. Eller varför inte snabbnavigera dig till det stycke du är extra intresserad av?

Osäker på vilken Yh-utbildning inom IT du ska söka?

Vi vet – Det är inte alltid superlätt att veta vilken Yh-utbildning man ska välja. Och är man dessutom relativt nyintroducerad till IT kan man lätt fastna redan vid: ”Vad är egentligen skillnaden mellan Java och JavaScript? Det låter ju så otroligt lika!”

Få hjälp på vägen

I det läget du känner dig osäker kan det vara bra att få lite hjälp. Boka en tid hos snackamedsyv.se och få vägledning på ett sätt som passar dig. Snacka med SYV är en gratistjänst som erbjuds av Academedia

Snacka med SYV

Redo att ansöka?

När du bestämt dig för vilken YH-utbildning du vill söka klickar du dig vidare till vår ansökningswebb yh-antagning.se. Du kommer dit genom att klicka på knappen ”Ansök här” som du bl.a. finner på våra utbildningssidor. Knappen finns endast synlig när vi har öppet vår ansökningsperiod.

 

Ansökningsprocessen
Vill du veta mer om hur ansökningsprocessen går till rekommenderar vi att du tar dig en titt på vårt flödesschema. Där kan du enkelt följa vilka steg du måste ta dig igenom för att ansöka till våra IT-utbildningar.

Hur ansöker jag?

Fastnat vid behörighet?

Känner du att det här med behörighet känns rätt klurigt? Du är inte ensam!

För att du ska kunna bli antagen till en utbildning måste du uppfylla de behörighetskrav som gäller för utbildningen. När vi tar emot din ansökan så kontrollerar vi om du är behörig eller behöver komplettera med ytterligare betyg eller intyg. Du hittar vilka behörighetskrav som gäller för vilken utbildning på respektive utbildningssida.

Vill du få reda på ännu mer om behörighet klickar du dig vidare på knappen.

Mer om behörighet

Nervös inför urvalet?

Om du känner att du blir nervös över tanken på urvalsprov kan vi lugna dig med att det inte är fullt så läskigt som det kanske låter. I de fall det är fler behöriga sökande än antalet platser på en utbildning kommer vi att bjuda in dig till ett urvalstest. Urvalstestet ger dig då viktiga poäng för att du ska ha möjlighet att få en plats.

 

Det är inte meningen att du ska plugga inför ett urvalsprov, därför kommer du inte få någon information om vad som kommer på provet i förväg.

Vill du veta mer om urvalet? Klick dig vidare här:

Mer om urvalet

Vad händer vid antagningen?

Undrar du vad som händer vid antagningen, eller kanske när antagningen händer?

Antagningsprocess

Vill du veta vad som händer med din ansökan när du skickat in den till oss? Då har vi skapat en steg-för-steg guide just för att ge dig svaret på den frågan. Du hittar guiden under: vad händer med min ansökan?

Mer om ansökan