×

 

När ansökan är inskickad

När din ansökan är inskickad till oss kan vi gratulera dig till att du redan nått halvvägs i din ansökningsprocess. Genom att din ansökan finns i vårt system kan vi nu också slussa dig framåt bara genom att du håller lite koll på den mail du angett. Men är du nyfiken på vad som kommer hända framöver kan du gärna studera tidslinjen nedan.

1

Vi granskar din ansökan

Vi kommer nu att granska din ansökan. Granskningen visar om du är behörig eller ej. Du får ett meddelande från oss i yh-antagning.

2

Besked om behörighet

Är du behörig behöver du inte göra något mer just för tillfället. Är du inte behörig behöver du komplettera med det som du saknar.

3

Inbjudan till urvalsprov

Om det blir aktuellt med ett urvalsprov för den utbildning du sökt får du en inbjudan via Yh-antagning. Du bör göra provet oavsett om du är behörig eller ej.

4

Invänta antagningsbesked

Efter att du skickat in en helt komplett ansökan, blivit bedömd behörig och deltagit i eventuellt urvalsprov är det bara att invänta antagningsbeskedet i slutet av juni.

5

Glöm inte tacka JA till din plats

Om du blir antagen till den utbildning du sökt och vill behålla din plats måste du gå in i yh-antagning och tacka JA till din plats. Vid uteblivet svar går platsen vidare till nästa i kön.