×
 

Vad händer med min ansökan?

Har du skickat in din ansökan till oss? Du har då kommit halvvägs i processen att förhoppningsvis bli en av de som kommer att upptäcka möjligheterna med IT och teknik tillsammans med oss. Nedan kan du följa vad som nu händer med din ansökan.

1

Vi granskar din ansökan

Steg ett efter att du skickat in din ansökan till oss är att vi går igenom den och ser så att den är korrekt. Vår granskning visar då bland annat om du är behörig till utbildningen eller ej. I fall du behöver komplettera din ansökan får du ett meddelande från oss.

2

Besked om behörighet

Är du behörig till den utbildning du sökt behöver du inte göra något mer för tillfället. Är du inte behörig behöver du komplettera med det som du saknar. Det kan vara att du inte laddat upp fullständiga betyg, eller att du saknar någon kurs som du behöver läsa innan du blir fullt behörig.

3

Inbjudan till urvalsprov

Om det blir aktuellt med ett urvalsprov för den utbildning du sökt får du en inbjudan via Yh-antagning. Du bör alltid göra provet oavsett om du är behörig eller ej.

4

Invänta antagningsbesked

Efter att du skickat in en helt komplett ansökan, blivit bedömd behörig och deltagit i eventuellt urvalsprov är det bara att invänta antagningsbeskedet. Det brukar gå ut i slutet av juni till alla som sökt under ordinarie ansökningsperiod. Har du skickat in en sen anmälan kan ditt eventuella antagningsbesked dröja ända fram till utbildningen startar och ett par veckor in i september.

5

Glöm inte tacka JA till din plats

Om, och när, du blir antagen är det viktigt att du snabbt tackar JA till din plats om du vill behålla den, annars går den över till nästa sökande på tur.

Observera att när du tackat ja till din erbjudna plats kommer vi att ta bort eventuellt övriga ansökningar till ytterligare utbildningar längre ner i din prioritetsordning. Du har endast möjlighet att gå en heltidsutbildning samtidigt hos oss på EC Utbildning.