×

 

CAD en innovativ bransch!

Intervju med: Hossein Beikmohammadi,
Studerar till: CAD-konstruktör

Upptäck möjligheterna med industridesign & 3D-modellering!

Hossein valde att ta nästa kliv i karriären och följa sitt teknikintresse – fullt ut! Nu studerar han till CAD-konstruktör hos oss och vi tog chansen att ställa några frågor till honom.

Hej Hossein – Berätta lite om dig själv och vad du gjort tidigare?

Jag är 38 år gammal och bor med min fru i Stockholm. Jag har tidigare läst naturkunskap på gymnasiet och tre terminer IT på universitet i mitt hemland. När jag flyttade till Sverige började jag jobba samtidigt som jag studerande svenska på först SFI och därefter Komvux för att lära mig språket. Efter svenska studierna på Komvux jobbade jag heltid i några år tills jag kände att det var dags att ta nästa kliv i karriären och utveckla mig jobbmässigt. För det behövde jag en utbildning och det var då jag bestämde mig för att börja studera igen.

Hur kom det sig att du bestämde dig för att utbilda dig till just CAD-konstruktör?

Jag har alltid varit intresserad av teknik, men på grund av min ålder och konkurrensen på arbetsmarknaden bestämde jag mig till en början för att gå en utbildning inom vården (då det fanns många jobbmöjligheter där). Jag ansökte och blev antagen till utbildningen röntgensjuksköterska på Karolinska Universitetet, men då mitt stora intresse egentligen är inom teknik, så var det inget för mig och jag beslöt mig för att satsa på en karriär inom konstruktion och teknik istället.

Hur hittade du till oss på EC Utbildning?

Jag kände inte till EC Utbildning till att börja med utan jag sökte runt på nätet och jämförde olika CAD-utbildningar med varandra, och kom slutligen fram till att EC var skolan som passade mig bäst.

Hur trivs du på skolan och med utbildningen?

Jag trivs mycket bra på skolan! Skolans personal är hjälpsam och jag har en bra utbildningsledare, duktiga lärare och väldigt bra klasskamrater. Allt detta bidrar till en trevlig atmosfär med givande och lärorika grupparbeten.

Vad tycker du har varit bäst med utbildningen hittills och vilka kurser har varit roligast?

Det bästa med den här utbildningen tycker jag är att den innehåller både teoretiska och praktiska kurser, vilket bidrar till att vi kan omsätta våra kunskaper i verkligheten. Det finns alltså en direkt koppling mellan skolan och arbetslivet, vilket är bra. Jag skulle säga att lära sig CAD-programmet SOLIDWORKS har varit roligast hittills för min del.

Har du haft någon LIA och i så fall vart?

Ja, jag påbörjade nyss min första praktik på ett företag som jobbar med tunnplåtsbearbetning. Jag kommer vara här till sommaren, vilket blir totalt 12 veckor.

Sist men inte minst, om du fick ge några råd till någon som funderar på att gå utbildningen, vilka är det?

Många av de teoretiska kurserna (t. ex inom mekanik, hållfasthetslära och maskinelement) innehåller mycket beräkningar, så det kan vara bra att man förbereder sig lite matematiskt redan innan man ska påbörja utbildningen. Det kommer att underlätta framåt.