×
 

Frontend är framtiden

Intervju med: Daniel Ahl,
Studerande: Frontendutvecklare

Daniel pluggar till Frontendutvecklare & drömmer om att starta eget.

Har du samma drömmar? Här berättar han mer om sin tid på EC Utbildning och vad han tycker om skolan. Häng på!

Berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Hej, jag heter Daniel, är 31 år och bosatt i Märsta. Jag har tidigare arbetat som kundsupport med inriktning mot mobil, bredband och webbhotell.

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till Frontendutvecklare på EC?

Jag hittade den här utbildningen av en slump när jag gick igenom alla olika YH-utbildningar.
Jag kände att jag “ville bli något” och få en titel av något slag. Eftersom jag tycker att det är kul att bygga hemsidor så tänkte jag; Varför inte starta karriär inom något jag tycker är roligt att hålla på med?!

Hur trivs du i skolan och på utbildningen?

Jag trivs på skolan, mina klasskamrater är härliga människor att vara med och lärarna är riktigt trevliga de med! Personligen tycker jag att det varit ganska enkelt att hänga med i utbildningen, men det kan bero på att jag klev in i utbildningen med förkunskaper inom de flesta områdena.

Vilket är det mest spännande området inom Frontend?

Roligast måste nog vara JavaScript. Så mycket som kan gå fel på grund av något litet och “obetydligt”.

Har ni haft några spännande projektarbeten?

Vi hade i projekthanteringskursen en uppgift där vi skulle bygga ett webb-baserat spel, inspirerat från TV. Min grupp valde att bygga en version av “Vem vill bli miljonär”. Även om slutprodukten var väldigt simpel, om man tänker på design och funktion så var det ett väldigt roligt arbete.

Har du haft någon LIA-period & vilket företag var du på?

Jag har haft två LIA-perioder – Ena på Studentmedia och den andra på Pia Relations.

Vad fick du göra på din praktik? 

På båda mina LIA-platser har jag fått uppgiften att ge en hemsida ett nytt utseende och gå igenom vad som kan göras bättre för att få en modern look and feel.

En dag börjar ofta med möte där man går igenom vad man gjorde dagen innan och vad målet med dagen är. I mötet går man även igenom om det finns någonting som hindrar mig från att gå vidare i mitt arbete så att man kan ta hjälp av övriga i teamet.

Vilka fördelar ser du med praktikperioder?

Fördelarna med LIA-perioderna som ingår skulle jag säga är att man får känna på ordentligt hur det är att arbeta med det man utbildar sig till. Man skapar även kontakter med folk och företag i branschen, vilket ökar chanserna för en framtida anställning eller uppdrag efter utbildningen.

Vad är det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen i mitt fall måste nog vara människorna man haft runt omkring sig och dagarna när man suttit och försökt lösa buggar tillsammans med klasskompisarna.

Slutligen, vad har du för framtidsplaner?

Min dröm är att starta ett eget företag som Frontend/Webbutvecklare och ta mig an uppdrag med att hjälpa företag, föreningar och privatkunder med deras hemsidor och applikationer.