×

 

Det finns ofantliga utvecklingsmöjligheter inom denna ständigt växande bransch.

Intervju med: Malin Larsson,
Studerande, Frontendutvecklare

Malin tog chansen & vågade satsa på en framtid inom programmering!

Idag är hon på väg mot en karriär som Frontendutvecklare och studerar hos oss på EC Utbildning i Helsingborg. Vi passade på att ställa några frågor om det!

Hej Malin. Berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Hej! Jag är 32 år och bor i Helsingborg med min fästman. Jag kommer ursprungligen från Göteborg, men flyttade ner hit för snart 10 år sen. Tidigare har jag arbetat som arbetsledare på ett lager, som personalansvarig i butik och kundansvarig på Europas största tvätteri.

På fritiden läser jag mycket böcker och umgås med vänner och familj. Numera så är även programmering en stor del av mitt liv.

Vad fick dig att söka utbildningen till Frontendutvecklare på EC Utbildning?

Jag kände att jag ville göra något för min egen utveckling och pröva något nytt. Programmering har jag alltid velat prova men aldrig vågat, då jag trott att man måste vara ”ett underbarn redan när man är åtta år och andas datorer”. Men tillslut vågade jag ändå, efter att ha googlat runt en del och fått mycket varma rekommendationer om utbildningen.

Vad har varit mest givande på utbildningen hittills?

Att man får en stor förståelse för många delar inom branschen och att man ständigt lär sig nya saker!

Vad är det med IT-branschen som lockar dig?

Det är att det finns ofantliga utvecklingsmöjligheter inom denna ständigt växande bransch och att allt sker i en miljö där kunskapen alltid ligger i framkant. Men även att det är en miljö där man möter kunder och kan ha kollegor från hela världen.

Slutligen, vill du ge några råd till blivande studerande på denna utbildning?

Tveka inte! Det är intressant och intensivt men också otroligt givande och KUL. Du kommer att få minnen, kunskap och vänner för livet!