×

 

5 snabba om Technical Operations Specialist

Intervju med: Anders Ekberg,
Utbildare: Technical Operations Specialist

Vi ville veta mer om utbildningen IT-supportspecialist. Här kommer fem snabba!

Anders Ekberg är ansvarig utbildare till vår yh-utbildning; Technical Operations Specialist på EC i Stockholm, där han undervisar i de flesta kurserna. Utbildningen är på 1,5 år och är en utmärkt möjlighet för alla teknikintresserade som vill jobba med support inom IT och teknik.

Berätta lite om dig själv?

Jag heter Anders Ekberg och jobbar som utbildare och konsult inom IT, där min tyngdpunkt ligger inom bland annat; teknik, server och klient OS, Nätverk, Active Directory m.m.

Vilka är de största fördelarna med att gå utbildningen?

Det är en väldigt mångsidig teknisk utbildning som speglar mycket av det som används inom företag och verksamheter i dag.

Berätta lite om utbildningens innehåll?

TOS inriktar sig på installation, konfiguration, administration och felsökning av serverfunktioner, klientdatorer samt nätverk, med fokus på Microsofts produktlinje och virtualisering.

Hur ser framtiden ut på marknaden inom området?

Det finns alltid ett behov att tekniker, administratörer, konsulter m.m. inom IT. Av de studerande som är färdigutbildade och har klarat examen får majoriteten jobb. Det är inte alls ovanligt att de som är mest engagerade får arbete eller löften om anställning redan innan de gått färdigt utbildningen också.

Vad är det bästa med att undervisa på EC?

Det bästa tycker jag är att få lära ut, att få gehör och att få vara delaktig i så stor del av utbildningsprocessen som jag får vara.