×

 

Branschen där kommunikation & teknik möts!

Intervju med: Andreas Thordin,
Utbildare: Teknikinformatör

Teknikinformation - ett kreativ yrke

Jobba med teknik och information i en härlig mix i framtiden! Här berättar Andreas Thordin enhetschef på Combitech och utbildare hos oss mer om branschens möjligheter!

Berätta lite kort om dig själv och vad du jobbar med?

Jag heter Andreas och arbetar som enhetschef vid Combitech, med regionalt ansvar för Teknisk Publikation gällande Karlskrona, Kristianstad, Växjö och Jönköping/Huskvarna.
Jag har lång erfarenhet av yrket och har förmånen att ha många kompetenta medarbetare.
I min yrkesroll är jag engagerad i verksamheten ur synvinklar som daglig produktion och strategiskt arbete samt försäljning och lösningsdialog med kund. Jag skulle säga att jag gillar mitt jobb – i stort sett varje dag! 🙂

Du utbildar ju på teknikinformatörsutbildningen – vad lär man sig?

Du lär dig grunderna i hur vardagen för en teknikinformatör ser ut, vilka förväntningar som du kan stöta på i branschen. Du lär dig även de färdigheter som du behöver för din kommande yrkesroll.

Varför är en Yh-utbildning på området är en bra väg?

Styrkan med Yh-utbildning upplever jag – är att vi som deltar som utbildare har mångårig erfarenhet inom yrket, samt är fortsatt verksamma i rollen.

Vem passar för att att jobba med teknikinformation?

En fördel är att du gillar kombinationen teknik med skrivet språk. Du tycker om att se en helhet och att få ett fågelperspektiv av en produkt. Du har en naturlig nyfikenhet av att förstå hur en produkt fungerar samt en hyfsad förmåga att förklara det för någon annan. En stor del i det hela är även att förstå ansvaret i att fullfölja uppgifter – fastän underlagen inte alltid finns tydligt serverade framför dig.

Hur ser framtiden på marknaden ut?

Jag bedömer den som god – i vår verksamhet har vi stadigt haft en tillväxt de senaste fem åren!

Slutligen, om du får chans att skryta lite om utbildningen, vad är det bästa?

Givetvis kvalitén på föreläsare, men utöver det är det möjligheten att genomföra den till 100% på distans.