Förbered dig inför ditt arbetsprov för utbildningen UX Designer

AV: ANNA JOHANSSON

Drömmer du om en karriär inom UX design? Som del i ansökningsprocessen till vår utbildning UX Designer ingår ett arbetsprov. Det är en chans för dig att inte bara visa upp din tekniska kompetens och designförståelse, utan även att lyfta fram ditt sätt att tänka och resonera. I den här artikeln får du veta mer om vårt arbetsprov, om vad som väntar och hur du förbereder dig på bästa sätt.


Vad är ett arbetsprov?

Ett arbetsprov är en praktisk uppgift som speglar de färdigheter och den förmåga som krävs för att utföra en specifik typ av arbete. Hos EC Utbildning är arbetsprovet en integrerad del av ansökningsprocessen för vår YH-utbildning till UX Designer. Det är din chans att visa både logiskt tänkande och kreativitet.

Vad kan du förvänta dig?

Arbetsprovet, som skickas ut från och med den 20 april 2024, kommer att presentera ett aktuellt ämne som du ska ta dig an. Detta innebär en unik möjlighet att visa hur du identifierar problem och skapar kreativa lösningar. Du har till och med den 22 maj 2024 på dig att färdigställa och skicka in ditt arbetsprov.

Mellan den 1 februari och 19 april 2024 kommer förberedande instruktioner att skickas ut via yh-antagning.se. Under april och maj kommer utbildningsledare Henrik Ahlgren att hålla i Teams-möten, den 24 april och 7 maj, båda startar kl. 16:00, där du får värdefulla tips och råd inför arbetsprovet. Ett hett tips till alla som ska genomföra provet!

Notera att en registrerad ansökan till utbildningen via Yh-antagning behövs för att bli inbjuden till arbetsprovet och dess förberedelser.

Bedömning:

Ditt arbetsprov utvärderas av en eller flera experter inom det aktuella området.

Tips för att lyckas med ett arbetsprov

Att göra ett arbetsprov, vare sig det är för en anställning eller för att bli antagen till en utbildning, kan vara en nervös upplevelse men det är också ett ypperligt tillfälle att visa vad du kan. För att minska nervositeten och eventuell stress så har vi sammanställt några tips som kan vara bra att ha med sig.

  • Läs noggrant: Förstå uppgiften och dess krav.
  • Planera din tid: Använd tiden effektivt och säkerställ att du kan avsluta arbetsprovet.
  • Visa ditt bästa: Presentera dina starkaste sidor och vad du kan åstadkomma.
  • Var kreativ: Om möjligt, visa din förmåga att tänka nytt och innovativt.

Har du frågor?

Funderar du kring arbetsprovet? Kontakta gärna vår utbildningsledare Henrik Ahlgren:

Vi önskar dig lycka till och ser fram emot att se dina lösningar!

Snabbfakta

  • Utskick av arbetsprov: Från och med den 20 april via yh-antagning.se
  • Tidsåtgång: Beräknas till 1-2 dagar för provet
  • Maxlängd: 6 A4-sidor
  • Deadline: 22 maj 2024 kl. 23:59
  • Godkända format för inlämning: PDF