Tänkt på att bli teknikinformatör?

Ligger ditt intresse i att förstå hur saker fungerar mer än att vara den som får sakerna att fungera? Eller kanske vill du få andra att få sakerna att fungera? Om du vill kombinera den nyfikenheten med pedagogik och en hel drös kommunikation så låter det som att du borde bli teknikinformatör! Det handlar inte om att skriva långa romaner med målande språk, utan att vara en god kommunikatör som kan vara rak och tydlig – utan allt för många krusiduller.

Gör det svåra lätt

Det finns de som tar fram och utvecklar teknik, sedan finns det de som testar och felsöker teknik. Självklart har vi även de som jobbar med support av teknik när den inte gör som vi vill. Men, vi får inte glömma de som gör så att andra förstår och kan använda tekniken. De som gör avancerade saker förståeliga och användbara även för den som inte är expert. Vi syftar såklart på teknikinformatörerna. För att få andra att förstå hur tekniken fungerar behöver du själv förstå hur den fungerar. Det kräver en nyfikenhet och förmåga att problemlösa. Du behöver även kunna kommunicera instruktioner och förklaringar på ett tydligt och pedagogiskt sätt, samtidigt som du inte missar steg eller viktiga detaljer.

Är din styrka att kommunicera med text eller bild?

Jobbar du idag med kommunikation eller pedagogik och trivs med just de kommunikativa, kreativa och pedagogiska delarna av arbetet men känner att branschen inte är precis rätt? Längtar du också efter att få ta vara på ditt stora teknikintresse och att få kombinera intresset med ditt yrke? Vårt tips: du borde bli teknikinformatör! Ett kul yrke som kräver en nyfiken person som bara måste förstå hur saker fungerar och älskar att dyka rakt ner i nya områden och lära sig nya saker – helst hela tiden.

Bli teknikinformatör - utbilda dig på 1 år

Behovet av teknikinformatörer verkar inte minska på länge, tvärt om. Mer teknik och nya produkter når marknaden dagligen och för att så många som möjligt ska kunna använda produkterna krävs tydliga och lättillgängliga instruktioner. Om bara ett år kan du alltså ha ett nytt och intressant yrke och, inte bara det, du kan vara riktigt efterfrågad. En viktig del av utbildningen är LIA, alltså lärande i arbete, vilket ger dig en chans att snabbt få komma ut i arbetslivet och testa på dina nya färdigheter. Utbildningen är dessutom CSN-berättigad.

Ansök här!

– Sugen på att bli teknikinformatör? Klicka här för att ansöka och läsa mer om utbildningen.

 

Hur går det till?

– Klicka här för att läsa mer om ansökningsprocessen i vår ansökningsguide.

 

Mer spännande läsning för dig

  • Inga kategorier