Ny kort YH-kurs i höst

Vi har precis fått riktigt bra nyheter för dig som vill vidareutbilda dig inom IT och teknik. Vi har fått beviljat att starta en ny Yh-kurs. Kursen är helt gratis och riktar sig till dig som redan är i branschen.

Är det någon skillnad på kort YH och YH-kurs?

Det som förr hette korta YH-utbildningar kallas numera för YH-kurser, det är alltså ingen skillnad egentligen mer än att det förhoppningsvis blir lite lättare för dig att direkt skilja på en lång utbildning, ett program, och en kort utbildning, en kurs. Det är i alla fall meningen och målet!

Tillgänglighet för webb- och apputveckling

Behovet av digital inkludering och kunskap om hur webbsidor och applikationer kan göras mer tillgängligt har bara blivit tydligare och tydligare. Idag rusar digitaliseringen fram och det är viktigt att vi gör vad vi kan för att alla ska kunna hänga med. Under kursen får du bland annat lära dig om olika typer av funktionsnedsättningar, varför det är viktigt att visa hänsyn för särskilda behov och hur du kan inkludera tillgänglighetsanpassningar redan från början av ditt arbete med nya digitala projekt.

Låter det spännande? 👉 Du hittar kursen här!

Fakta om Kort YH

  • Gränsen för korta Yh-kurser går vid 99 Yhp*
  • Innehållet i kurserna tas fram i samarbete med näringslivet
  • Kurserna är kostnadsfria
  • Går utmärkt att kombinera med arbete
  • Riktar sig till dig som redan har erfarenhet inom IT-området

*Yhp är en förkortning för Yrkeshögskolepoäng. En veckas heltidsstudier är desamma som 5 Yhp.