Sen anmälan 2022

Åh nej, missade du att söka din drömutbildning inför hösten 2022? Då har du nu fått en andra chans till revansch! Vi har öppnat våra utbildningar för sen anmälan, läs vidare för att ta reda på vad det innebär.

Vad innebär det att göra en sen anmälan?

Gör du en sen anmälan behandlas din ansökan i mån av plats.

Till skillnad från en så kallad restplats, som innebär att det finns lediga platser som behöver fyllas, betyder inte en sen anmälan att det garanterat finns platser kvar.

Sen anmälan är egentligen mer som en extrachans för dig som inte hann söka, och som vågar hoppas på att en plats kan komma att öppna upp sig.

Mycket kan hända under sommaren och början av hösten, och därför tänker vi att det är bra att erbjuda möjligheten att kunna göra en sen anmälan.

 

Varsågod, en andra chans till höstens utbildningar!

Ibland springer våren förbi oss lite för snabbt och kanske hann vi inte göra allt vi tänkt. Känner du igen dig? Om en sådan grej var att söka den där utbildningen du verkligen vill gå, så kommer här ett bonustillfälle. Kanske kom du inte på vad du vill göra i framtiden förrän nu, och då är det ju tråkigt att vänta ett helt år på att komma igång i onödan! Så, därför har vi nu öppnat upp för sen anmälan.

Psst! Bara för att en utbildning är öppen för sen anmälan betyder det inte att det garanterat finns platser. Och kanske låter det märkligt att vi gör det möjligt för fler att söka om det ändå inte finns platser. Men, vi vet att allt kan hända och allt kan vända. Att göra en sen anmälan gör att dina chanser att få en plats är mycket större än om du inte gör det.

När får jag mitt antagningsbesked?

Gör du en sen anmälan kan vi erbjuda dig en plats först om någon annan hoppar av eller tackar nej till sin plats. Det betyder att du inte kommer att få ditt besked under midsommarveckan samtidigt som de som lämnade in sin ansökan inom den ordinarie ansökningsperioden. Vi kan heller inte säga exakt när ditt svar kommer, eftersom det beror på om, och i så fall när, den som ligger före dig i kön tackat nej till sin plats. Därför blir det extra viktigt för dig att ha lite extra koll på din mejl under sommaren så att du inte missar ditt besked, får vi inte in ditt svar i tid kommer din plats att gå vidare till nästa person i kön.


Utbildningar öppna för sen anmälan

Vi har valt att öppna alla våra utbildningar för sen ansökan. Så, det du behöver göra nu är att komma fram till vad som passar bäst för just dig, och sen söka förstås. Men, oavsett vad du väljer kan du känna dig trygg med att det blir ett bra framtidsval.

Systemutveckling/
Programmering

Konstruktion/
Samhällsbyggnad