Vad kan du om digital tillgänglighet?

Dags för kompetensutveckling? I vår kan du lära dig om digital tillgänglighet för att göra pågående och nya digitala projekt mer inkluderande.

Öppet för ansökan!

Jobbar du inom IT? Vill du också bidra till en ökad tillgänglighet för webbplatser och appar? Då har vi nyheter för dig! Vi har nämligen en sprillans ny upskill-kurs som riktar sig mot dig som redan har kunskaper inom IT men vill lära dig mer om digital tillgänglighet. Kursen drar igång i april och ansökan är öppen nu. Men skynda dig att söka, ansökan stänger om bara några få veckor.

Varför ska du lära dig om tillgänglighet för webb- och apputveckling?

Den rusande digitaliseringen kommer med många fördelar, men den ställer även krav på att alla måste hänga med för att inte riskera att hamna utanför. Därför har det blivit allt tydligare hur viktigt det är med digital tillgänglighet. Lär dig om hur du kan göra webbsidor och appar mer inkluderande, någonting som gynnar alla.

Genom att lära dig om tillgänglighet för webb- och apputveckling kommer du redan från början av dina digitala projekt att kunna göra tillgänglighetsanpassningar för webb eller appar. Under kursen kommer du bland annat att få dig grundläggande kunskap om olika typer av funktionsnedsättningar och vad som kan utgöra hinder om man inte tar hänsyn till de särskilda behoven. Låter det intressant? Läs mer och ansök här!

Sitt på distans eller i klassrummet

Du väljer själv om du vill studera på distans eller från klassrummet genom EC Stream. Kursen är dessutom CSN-berättigad.

Kort om kursen

Längd: 12 veckor
Studietakt: Halvfart
Utbildningstyp: Kort YH-utbildning/kurs Studieform: EC Stream
Kostnad: Ingen
CSN-berättigad: Ja