×
 

Om EC Stream

Du streamar troligtvis redan dina serier och din musik, varför inte också din utbildning? Med EC Stream vill vi ta det bästa av båda världar och ge dig möjlighet att själv bestämma var du vill studera. Under utbildningen har du tillgång till klassrum i skolan OCH möjlighet att studera över nätet.

Vi möter framtiden med livestreamad undervisning!

Med den digitaliseringsvåg som pågår finns ett ökat antal förfrågningar från studerande om att kunna studera med digitala verktyg. För att möta efterfrågan erbjuder EC därför fjärrundervisning och satellitorter under konceptet EC Stream.

Vad är EC Stream?

EC Stream är samlingsbegreppet för våra satsningar på fjärrundervisning och satellitorter. Alla utbildningar på EC är platsbunda, men för att möta efterfrågan på mer flexibla lösningar inom undervisning erbjuder vi även livestreamad undervisning på alla våra orter och Yh-utbildningar.

Vad innebär EC Stream för mig som studerande?

Alla lektioner livestreamas så att du kan delta från den plats som passar dig bäst.

I praktiken betyder detta att du kan studera var du vill, men inte riktigt när du vill. Sitt där det känns bekvämt, men lektionerna är fortfarande den tid då du antingen befinner dig i ett fysiskt klassrum, eller loggar in via datorn.

Vad är skillnaden mot en distansutbildning?

På sätt och vis kan en EC Stream-utbildning uppfattas som desamma som en distansutbildning, men det finns vissa skillnader.

👉 Under en EC Stream-utbildning har du tillgång till ett klassrum, skolan och personal på plats – något som du oftast inte får möjlighet till på en ren distansutbildning. Det finns dock inget krav på att du ska vara fysiskt på plats i skolan.

👉 Du har fasta lektionstider då du ska ta del av undervisningen och dessutom kan interagera med undervisaren och klassen. Många distansutbildningar har endast inspelat material utan möjlighet till att ställa frågor direkt.

Hur vet jag vilken ort jag ska söka till?

Du väljer givetvis själv vilken ort du vill söka till. Under utbildningen har du tillgång till klassrum och handledning på plats i skolan, därav kan det vara en fördel att söka till den ort och skola du lättast kan ta dig till.

När det kommer till LIA har du alla möjligheter att själv söka LIA-plats där det passar dig i Sverige, eller t.o.m i världen. Skolan kan dock bara hjälpa dig med LIA-plats i den region som utbildningen bedrivs.

Undervisningen är interaktiv och sker i realtid genom livestreaming. Genom modern teknik säkerställer vi att du kan ha dialog med både föreläsare och kurskamrater under lektionstillfällena.

Få tillgång till de mest kompetenta föreläsarna inom ämnesområdet, oavsett geografisk placering. Handledning sker på plats i skolan eller digitalt. Det är dock inte säkert att din föreläsare är på plats fysiskt.

Inspelat material från föreläsningarna finns alltid tillgängligt att titta på i efterhand. Det är extra bra för dig som vill kunna repetera moment från lektionerna.

Se filmen om EC Stream

Känns detta med livestreamad undervisning inte riktigt glasklart ännu? Se filmen så får du reda på mer.