×
 

Nytt koncept

Detta är ett nytt koncept som vi hoppas kunna erbjuda med start HT22. Får vi starta utbildningen öppnar vi ansökan under våren. Inom YH är det Myndigheten för yrkeshögskolan som beviljar vilka utbildningar som får starta – svaret får vi i mitten av januari.

Om Blockchain-strateg

Blockchain är ett begrepp som dyker upp allt oftare, men varför? Blockkedjeteknik ses som ett viktigt verktyg för att möta de hållbarhetskrav som ställs av både regering och marknad. Gör en intresseanmälan så hör vi av oss när vi vet om utbildningen startar!

Din framtida yrkesroll

Det här kan vara du om två år:

En blockchain-strateg arbetar utifrån ett hållbarhetsperspektiv med allt från strategi och projektledning till rådgivning – för att främja spårbarhet och transparens.

Du kommer kunna arbeta som:

  • Blockchain-strateg
  • Projektledare spårbarhet

Varför bör du gå en Yh-utbildning till Blockchain-strateg?

IT- och teknikbranschens kunder ställer idag allt högre krav på klimatanpassning, livscykeltänk och arbetsförhållanden hos underleverantörer. Eftersom blockchain säkrar data och gör den omöjlig att manipulera har blockkedjeteknik beskrivits som en del av lösningen och någonting som bidrar till transparens hos företag och transparens av produktionen. Men behovet av kompetens inom blockchain stannar inte där, utan sträcker sig över branscherna och efterfrågas allt mer inom industrin för såväl livsmedel som kläder och fordonstillverkning.

Om utbildningen

Utbildningen är en heltidsutbildning, vilket motsvarar 40 timmar i veckan. Som studerande kommer du under utbildningen att ha den fantastiska möjligheten att genomföra två praktikperioder, så kallad LIA (lärande-i-arbete). Det gör att du får en unik insyn i branschen och kan bygga kontakter redan under studietiden. Du får också arbeta praktiskt med dina kunskaper under LIA:n, så att du vet precis vad som förväntas av dig när du kommer ut i arbetslivet.

Snabbfakta om utbildningen

Utbildningstart Möjlig start HT 22

Status Stängd för ansökan

Utbildningstyp Yh-utbildning

Omfattning 2 år

Studieform EC Stream

Studieort Stockholm


För att söka till denna utbildning krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Dessutom behöver du uppfylla den särskilda behörigheten som innebär minst betyget E/G/3 i:

 

  • Matematik 2, 100p
  • Svenska 3, 100p
  • Engelska 6, 100p
  • Programmering 1, 100p

 

Eller motsvarande kunskaper.

 

>> Klicka här om du vill läsa mer om behörighet

 

Upptäck våra preparandkurser

Saknar du den särskilda behörigheten som behövs för att söka utbildningen? Då kan det vara värt att ta en titt på vårt utbud av preparandkurser.

 

>> Klicka här om du vill lära dig mer om preppkurser

Kurser

Stockholm

 
400
Kurs
Poäng
Analys och risker
20
Blockchainplattform och IT-säkerhet
60
Change management och projektmetodik
45
Digitalisering - AI och spårbarhet
35
Ekonomi
15
Examensarbete
40
Hållbarhet och transparens
20
Juridik för Blockchain-strateger
40
LIA 1
50
LIA 2
60
Tillämpad matematik för Blockchain-strateger
15
Summa 400

Vanliga frågor

Intresseanmälan

Låt oss hålla dig uppdaterad om 2022 års hetaste Yh-utbildningar inom IT! Under "Nya utbildningskoncept | 2022" hittar du de nya utbildningar vi hoppas kunna erbjuda dig efter nyår.

Välj de utbildningar du är intresserad av

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, programmet/programmen du är intresserad av samt när du börjar gymnasiet. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Kontakt