Öppen för ansökan
Utbildningstart HT 2024
Utbildningstyp YH-program
Omfattning 2 år
LIA En LIA-period | Totalt: 24 veckor
Studietakt Heltid
Poäng 400 Yhp
Studieort Göteborg, Helsingborg, Malmö
Studieform EC Stream
Sista ansökningsdag 20 maj 2024

Kostnadsfri CSN-berättigad Möjlighet till extra studiestöd


Om Data Scientist

Är du en person som gillar att lösa problem, har en analytisk förmåga och vill lära dig mer om programmering, statistik och AI? Upptäck vår YH-utbildning Data Scientist, där du får möjlighet att omsätta data till värdefulla insikter som formar morgondagens värld. Vässa dina färdigheter i dataanalys, AI och visualisering, och bli en expert som kan förvandla komplex information till strategiska beslut.

I en värld där data är det nya guldet, öppnar denna utbildning dörrar till spännande karriärer inom en rad branscher. Ta steget idag och bli en drivkraft i den datadrivna framtiden!

Vad gör en Data Scientist?

Som Data Scientist är du expert inom dataanalys och kombinerar kunskaper inom statistik, data, programmering, AI och affärsförståelse för att analysera och tolka komplex data. Din roll innefattar att samla och rengöra data, använda statistiska metoder och AI för att skapa modeller, visualisera data och kommunicera resultat. Du håller dig också uppdaterade med de senaste trenderna och teknikerna inom dataanalys. Genom ditt arbete bidrar du till att göra näringslivet mer effektiva och innovativa.

Karriärmöjligheter

Som Data Scientist öppnar sig en värld av karriärmöjligheter inom en mängd olika områden, eftersom förmågan att analysera och tolka stora datamängder är värdefull. Yrkesrollen är högt efterfrågad på arbetsmarknaden och erbjuder chansen att arbeta med dataanalys och artificiell intelligens för att driva innovationer och lösa problem inom olika områden så som detaljhandel, läkemedel, hälsovård, marknadsföring, e-handel, tillverkningsindustrin, energi och finans m.m. Exempel på yrkestitlar som den här utbildningen leder till efter examen är:

  • Data Scientist
  • Junior Data Scientist
  • Machine Learning Developer
  • Data Analytics
  • Business Analytics
  • Business Intelligence
Öppen för ansökan
Utbildningstart HT 2024
Utbildningstyp YH-program
Omfattning 2 år
LIA En LIA-period | Totalt: 24 veckor
Studietakt Heltid
Poäng 400 Yhp
Studieort Göteborg, Helsingborg, Malmö
Studieform EC Stream
Sista ansökningsdag 20 maj 2024

Kostnadsfri CSN-berättigad Möjlighet till extra studiestöd


Om utbildningen

Som studerande till Data Scientist på EC Utbildning får lära dig att samla in, bearbeta och analysera stora mängder data. Utbildningen fokuserar på att utveckla färdigheter inom programmering, statistik och maskininlärning, samtidigt som du får djupare förståelse för hur man använder dessa verktyg för att extrahera värdefulla insikter och göra datadrivna strategiska beslut.

Mer konkret kommer du med hjälp av SQL att lära dig att lagra data i databaser, och genom R och Pythonprogrammering att tvätta den och omvandla den från rådata till strukturerad data. Statistik ger dig sedan en djupare förståelse för vad datan berättar. Med Python och maskininlärningsmetoder kommer du kunna göra framtidsförutsägelser och via Power BI sätta upp lätthanteringa molntjänster för att analysera datan. Du lär dig även att arbeta agilt och effektivt samt tekniker för att presentera data på ett engagerande sätt.

De som undervisar på utbildningen kommer direkt från näringslivet vilket möjliggör en djupare förståelse för hur teori tillämpas i praktiken, ger en inblick i de senaste trenderna och teknikerna samt ger värdefulla insikter i arbetslivet inom dataanalys och AI.

Utbildningen inkluderar praktiska projekt där du som studerande får tillämpa dina kunskaper på riktiga problem för att på bästa sätt förbereda dig för arbetslivet som Data Scientist.

Utbildningen är en heltidsutbildning, vilket innebär 40 timmars studier per vecka, vi rekommenderar inte jobb vid sidan av studier, då tempot är högt och grupparbeten är en stor del av utbildningen.

Utbildningsprofil

Cirkeldiagrammet visar utbildningens övergripande profil.
Peka eller hovra över diagrammet för att få reda på mer.

Praktisk information

För att söka till denna utbildning krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Dessutom behöver du uppfylla den särskilda behörigheten som innebär minst betyget E/G/3 i:

 

Göteborg och Helsingborg/Malmö

  • Matematik 2, 100p
  • Programmering 1, 100p

Eller motsvarande kunskaper.

 

>> Klicka här om du vill läsa mer om behörighet

 


Behörighetstest

Saknar du betyg i Matematik 3 eller Programmering 1 men anser att du redan besitter tillräcklig kunskap i ämnet? Då kan du göra ett behörighetstest. Blir du godkänd på testet blir du behörig i ämnet.

>> Klicka här för att läsa mer om behörighetstester

 


Upptäck våra preparandkurser

Saknar du den särskilda behörigheten som behövs för att söka utbildningen? Då kan det vara värt att ta en titt på vårt utbud av preparandkurser.

>> Klicka här om du vill lära dig mer om preppkurser

Du kommer tyvärr inte att få tillgång till ditt schema förrän det börjar dra ihop sig till utbildningsstart. Däremot kan vi redan nu beskriva hur en vanlig vecka kan se ut på utbildningen.

  • Utbildningen är en heltidsutbildning.
  • Du kommer att ha två till tre undervisningstillfällen i veckan.
  • Övrig tid är avsedd för självstudier och projektarbeten, då du på egen hand fördjupar dig i ämnet.

Ledningsgrupp för utbildningen Data Scientist – Göteborg:

-Addsecure

-CGI

-Cilbuper

-HiQ

-IT gymnasiet

-Kaustik

-Plejd

-Qcentris

-Randstad

-Sigma IT Tech

-WCOM

Till utbildningen behöver den studerande ha en dator som följer nedan specifikationer:

  • PC/WINDOWS
  • RAM: 16 GB
  • Processor: i5
  • 500 GB SSD
    (mindre lagring, t.ex. 256 GB fungerar också).

Kurser

400
Kurs
Poäng
Förberedande matematik; Statistik och AI
25
Kursen syftar till att ge den studerande nödvändiga kunskaper för att kunna jobba med och förstå matematik som används inom programmering, statistik och artificiell intelligens.
Pythonprogrammering och Statistisk dataanalys
45
Syftet med kursen är att den studerande ska få de kunskaper, färdigheter och kompetenser inom Python-programmering som krävs för att kunna arbeta med kvalificerad dataanalys. Den studerande kommer att få bekanta sig med bibliotek så som Numpy, Pandas och Matplotlib.
SQL
25
Syftet med kursen är att den studerande ska få de kunskaper, färdigheter och kompetenser inom SQL som krävs för att kunna arbeta som Data Scientist.
Business Intelligence
25
Kursens syfte är att ge den studerande en djup förståelse för hur man hanterar Self Service BI (SSBI) med given data. Kursen behandlar allmänt förekommande programvaror i branschen.
Machine learning
30
Kursen syftar till att ge den studerande specialiserade kunskaper i att förstå och använda maskininlärningstekniker för att kunna fatta datadrivna beslut. Under kursen kommer den studerande att lära sig att göra modellval, modellanpassning samt modellutvärdering i övervakade och oövervakade inlärningsproblem.
R Programmering
25
Kursen syftar till att ge den studerande kunskaper i att använda språket R för programmering, visualisering och dataanalys.
Deep learning
25
Kursen syftar till att ge den studerande specialiserade kunskaper i att förstå och implementera neurala nätverk och djupinlärningsmodeller för att utföra prediktioner.
Fördjupning i Pythonprogrammering
25
Kursen syftar till att den studerande ska lära sig mer avancerade kunskaper i Python programmering och förmågan att självständigt kunna fördjupa sig inom programmering relevant för yrkesrollen.
Projekt i Data Science
25
Syftet med kursen är att den studerande ska få de kunskaper, praktiska färdigheter och kompetenser inom dataanalys som är till nytta för att arbeta i datadrivna projekt.
Lärande i arbete (LIA-praktik)
120
Syftet med kursen är att den studerande ska få de specialiserade kunskaper, färdigheter och kompetenser och praktisk erfarenhet från samtliga av de tidigare kurserna och praktiskt tillämpa dem i denna näringslivsförlagda kurs.
Examensarbete
30
Kursen syftar till att den studerande genomför ett självständigt arbete genom att använda kunskap och förståelse som behandlats inom utbildningen, om möjligt, på uppdrag av en extern uppdragsgivare.
Summa 400

Vanliga frågor