Om Hållbarhetsstrateg inom IT och digitalisering

Hållbarhet är inte bara trendigt – det är nödvändigt. Det ställs därför högre krav på att arbeta med hållbarhet för att nå både nationella och globala hållbarhetsmål. Som hållbarhetsstrateg inom IT och digitalisering är du en del av den digitala utvecklingen med hållbarhet i sikte. Gör en intresseanmälan så hör vi av oss när vi vet om utbildningen startar!

Din framtida yrkesroll

Som Hållbarhetsstrateg inom IT och digitalisering ser du till att det finns ett genomgående hållbarhetsperspektiv i hela livscykeln av produkter och tjänster. Det är en bred roll som kan komma att beröra allt från juridik till affärsutveckling och kommunikation, men självklart också en hel del IT – allt för att säkerställa en hållbar produktion.

Du kommer kunna arbeta som:

  • Hållbarhetsstrateg inom IT
  • Projektledare inom hållbar digitalisering
  • Projektledare inom IT och digitalisering

Om utbildningen

Yrkesrollen är inte helt ny, den finns faktiskt redan idag inom en mängd branscher. Men, många hållbarhetsstrateger saknar kompetens inom hållbar IT och digitalisering, en efterfrågan som ökar mer och mer i och med den snabba digitaliseringen. Branschen ställer även ökade krav på klimatanpassning, livscykeltänk och arbetsförhållanden hos underleverantörer vilket ökar behovet av kompetens som arbetar strategiskt, rådgivande och projektledande utifrån de globala hållbarhetsmålen med fokus på att använda digitaliseringen som verktyg för ett hållbart samhälle.

Utbildningen är en heltidsutbildning. Du som studerande kommer även att genomföra en del av utbildningen ute på företag, så kallad LIA (lärande-i-arbete).

Snabbfakta om utbildningen

Status Ej sökbar

Utbildningstyp Yh-utbildning

Omfattning 2 år

Studietakt Heltid

Poäng 400

Studieform EC Stream


Praktisk information

För att söka till denna utbildning krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Dessutom behöver du uppfylla den särskilda behörigheten som innebär minst betyget E/G/3 i:

 

  • Engelska 6, 100p
  • Matematik 2, 100p
  • Datakunskap 1a, 100p
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100p eller motsvarande

 

Eller motsvarande kunskaper.

 

>> Klicka här om du vill läsa mer om behörighet

Kurser

400
Kurs
Poäng
Change management
40
Digital transformation
40
Examensarbete
30
Hållbar affärsutveckling
35
Hållbarhet i inköp- och leverantörsansvar
30
Hållbarhetskommunikation ur ett IT-perspektiv
20
Introduktion till hållbarhet och digitalisering
20
IT-resurser och miljöaspekter
50
Juridik och samhälle ur ett hållbarhetsperspektiv
25
LIA
80
Omvärldsanalys med hållbarhetsfokus
30
Summa 400

Kontakt

Vanliga frågor

Intresseanmälan

Låt oss hålla dig uppdaterad om vad som händer med utbildningen.

Välj de utbildningar du är intresserad av

Hantering av personuppgifter

Ditt samtycke
Du samtycker till att dina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med gällande GDPR lagstiftning och Academedias personuppgiftspolicy för att EC Utbildning ska kunna registrera och behandla min intresseanmälan samt skicka ut riktad information och marknadsföring.

Personuppgiftshantering
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här [https://ecutbildning.se/policyer/]. Du kan närsomhelst ta tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss [info@ecutbildning.se].