Om IoT-utvecklare

Nya smarta IT-lösningar når marknaden dagligen vilket innebär ett allt större värde i att system, lösningar och maskiner kommunicerar med varandra. Att framtiden kräver allt smartare lösningar och integrerade system är ett faktum framöver.

Din framtida yrkesroll

IoT står för Internet of Things och handlar om just det, hur saker kommunicerar med oss och med varandra genom internet. Som IoT-utvecklare har du kunskaper inom ämnen som datakommunikation, programmering och systemutveckling med Internet of Things och molnteknik. Det är därför en roll som kräver en duktig, men också kreativ, programmerare.

Du kommer kunna arbeta som:

  • IoT-utvecklare
  • Mjukvaruutvecklare
  • Mjukvaruutvecklare inom Industriell IoT
  • Systemutvecklare

Om utbildningen

Att saker och ting kan kommunicera med både människor och varandra är en av digitaliseringens kanske viktigaste delar, och kompetensen det kräver är kompetens som en IoT-utvecklare har. I och med digitaliseringens framfart är fler utvecklare inom området någonting som efterfrågas mer och mer på arbetsmarknaden.

Utbildningen är en heltidsutbildning. Du som studerande kommer även att genomföra en del av utbildningen ute på företag, så kallad LIA (lärande-i-arbete).

Snabbfakta om utbildningen

Status Ej sökbar

Utbildningstyp Yh-utbildning

Omfattning 2 år

Studieform EC Stream


Praktisk information

För att söka till denna utbildning krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.Dessutom behöver du uppfylla den särskilda behörigheten som innebär minst betyget E/G/3 i:

 

  • Matematik 2, 100p
  • Programmering 1, 100p

 

Eller motsvarande kunskaper.

 

>> Klicka här om du vill läsa mer om behörighet

Kurser

400
Kurs
Poäng
Avancerad PLC programmering
25
Embedded C
30
Embedded C++
30
Enterprise Manufacturing Intelligence (EMI)
15
Examensarbete
30
Industriell IT och kommunikation
20
Industriell IT-säkerhet
25
Industriella molnlösningar
25
Integrering och Övervakning - Internet of Things
30
LIA 1
60
LIA 2
60
Programmering projekt
30
Projektkunskap och arbetsmetoder
20
Summa 400

Kontakt

Vanliga frågor

Intresseanmälan

Låt oss hålla dig uppdaterad om vad som händer med utbildningen.

Välj de utbildningar du är intresserad av

Hantering av personuppgifter

Ditt samtycke
Du samtycker till att dina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med gällande GDPR lagstiftning och Academedias personuppgiftspolicy för att EC Utbildning ska kunna registrera och behandla min intresseanmälan samt skicka ut riktad information och marknadsföring.

Personuppgiftshantering
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här [https://ecutbildning.se/policyer/]. Du kan närsomhelst ta tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss [info@ecutbildning.se].