Om PowerShell – avancerad scripting och automatisering

Kurs | 12 veckor | 50% studietakt

Ta chansen och spetsa kompetensen inom inom PowerShell - Avancerad Scripting och Automatisering. Vår YH-kurs ger dig fördjupade kunskaper för att automatisera och effektivisera i olika Windows-miljöer.

Denna kurs syftar till att ge dig fördjupade kunskaper inom PowerShell för att kunna bygga robusta och tillförlitliga lösningar – som gynnar flöden och effektiviserar i den digitala vardagen. Efter avslutad utbildning kommer du ha en bred kunskapsbas för att framgångsrikt kunna anpassa och administrera bland annat; Windows Server, Microsoft Exchange Server, Microsoft SharePoint Server och Microsoft 365. Du kommer även att kunna skapa skript för att automatisera repetitiva arbetsuppgifter och generera rapporter. Dessutom kommer du att förvärva avancerade färdigheter i att utveckla funktioner, skriva kontrollskript och hantera eventuella skriptfel som kan uppstå.

Upskill-utbildning för utvecklare

Kursen är en upskill-utbildning för dig som redan har kunskaper inom Microsoft 365 administration. Du kommer att läsa kursen på halvfart i 12 veckor.

Snabbfakta

Utbildningstart 25 september, 2023

Status Stängd för ansökan

Utbildningstyp Kort Yh-utbildning

Omfattning 12 veckor

Studietakt Halvtid

Poäng 30

Studieort Stockholm, Örebro

Studieform Distans

Kostnadsfri CSN-berättigad


Praktisk information

Utbildningen bedrivs på distans och på halvfart, utan fysiska träffar vilket möjliggör studier i kombination med arbete.

Under kursen lär du dig bland annat:

Windows PowerShell som kommandotolk
PowerShell scripting
Hantering av processer, tjänster och eventloggar

För att söka utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Du behöver också ha särskilda förkunskaper enligt följande: 

  • 6 månaders yrkeserfarenhet inom Microsoft 365 administration eller tidigare utbildning som kan anses vara motsvarande

Kurser

30
Kurs
Poäng
Powershell - avancerad scripting och automatisering
30
Summa 30

Vanliga frågor