Om Secure Coding and Software

Kurs | 12 veckor | 100% studietakt

Denna utbildning ger dig kunskaper i secure coding och säker hantering av data. IT- och cybersäkerhet är en viktig fråga och kompetensen är mycket efterfrågad. Du lär dig att identifiera, hantera och minimera risker och blir en eftertraktad resurs inom morgondagens IT. 

Arbete med secure coding och software innebär att du arbetar både förebyggande med IT-säkerhet och hantering av data, men också att identifiera sårbarheter och arbeta avhjälpande vid en hacker-attack. Du är oftast anställd som konsult på ett IT-företag men kan också arbeta direkt som IT-säkerhetstekniker på ett större företag som behöver hantera stora mängder data som behöver skyddas från intrång. Utbildningen är tänkt att fungera som en fördjupning för dig som redan arbetar inom IT eller datasäkerhet och som vill höja din kometens inom området. 

Upskill-utbildning för utvecklare

Kursen är en upskill-utbildning för dig som redan har kunskaper inom IT/industri som programmerare eller utvecklare. Du kommer att läsa kursen under 12 veckor på helfart.

Snabbfakta

Utbildningstart 25 september, 2023

Status Stängd för ansökan

Utbildningstyp Kort Yh-utbildning

Omfattning 12 veckor

Studietakt Heltid

Poäng 60

Studieort Stockholm

Studieform Distans

Kostnadsfri CSN-berättigad


Praktisk information

Utbildningen Secure coding and software drivs på distans, på helfart, vilket gör det möjligt att arbeta parallellt med utbildningen. Du studerar via vår läroplattform där du också kan interagera med dina kurskamrater och givetvis lärare. Utbildningen innehåller ingen LIA utan tanken är att dina studier ska fungera som en kompetenshöjande insats i din nuvarande eller kommande yrkesroll.

För att söka utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Du behöver också ha särskilda förkunskaper enligt följande:

  • Ett års yrkeserfarenhet på minst 50% inom IT/industri som programmerare eller utvecklare

Kurser

60
Kurs
Poäng
Secure coding
60
Summa 60

Vanliga frågor