×
 

Om oss

Vill du veta mer om oss? Då har du kommit rätt! Den här sidan handlar nämligen bara om just det.

Vår bakgrund

Vi får ganska ofta frågan vad ”EC” i EC Utbildning står för. En mycket befogad fråga kan vi tycka, då den direkta kopplingen till IT inte alls är särskilt uppenbar. Vi brukar dock se det som en förträfflig isbrytare och ett tillfälle att få berätta historien bakom EC.

Allt började år 1985 i Svängsta. Är man inte från Svängsta med onejd kan den orten troligen upplevas rätt så annonym, men faktum är att vid den tiden höll Svängsta på att bli lite av ett svenskt Silicon Valley. Där slog Elektronik Centrum upp sina dörrar inom utbildning och försäljning av elektroniska komponenter – Det var inte så mycket laptop’s och terrabite i omlopp på den tiden. Någonstans mellan 1985 och nu har dock Elektronik Centrum vuxit i storlek och utbud, men krympt antal bokstäver i namnet. Nu heter vi EC Utbildning och är också, efter över 30 år i branschen, rätt så erfarna in IT och teknik.

Idag är vi specialiserade på tillämpad IT och ny teknik. Vi har dessutom ett stort företagsnätverk som vi samarbetar med för att ständigt utveckla och ligga nära marknadens behov i alla våra tjänster.

Vårt erbjudande

Varför arbetar vi med utbildning?

I samverkan med näringslivet ger vi människor förutsättningar att vara medskapare till vår gemensamma digitala framtid.

Hur arbetar vi med utbildning?

Genom lyhördhet och nytänkande skapar vi en arena där IT, teknik och människor möts. Vi är störst i Sverige på YH-utbildningar inom IT och teknik.

Vad erbjuder vi dig inom utbildning?

Vi erbjuder Yrkeshögskoleutbildningar inom IT och Teknik med fokus på framtidens digitala möjligheter.

1) IT genomsyrar alla branscher

Idag genomsyrar IT alla branscher, i alla länder. IT-branschen är en av de snabbast växande branscherna och fler personer med rätt kompentens efterfrågas ständigt.

2) Samarbetet med näringslivet

Vi arbetar alltid i nära samarbete med näringslivet då vi tar fram våra utbildningar. Det gör att vi skräddarsyr utbildningens innehåll efter vad branschen efterfrågar, både nu och i framtiden.

3) Nära kontakt med intressanta företag

Vi har nära kontakt med många av marknadens mest intressanta företag – allt från små, nischade IT-företag till stora välkända IT-bolag.

4) Störst i Sverige

Vi är störst i Sverige på YH-utbildningar inom IT och teknik.

5) Personliga och flexibla

Trots vår storlek upplevs vi som en liten skola i bemärkelsen att vi är personliga och flexibla.

6) Teori och praktik

Våra utbildningar har fokus på både teoretisk och praktisk tillämpning.

Våra värdeord

Kreativitet
Det är med kunskaper inom IT och ny teknik som vi är med och skapar morgondagens digitala IT-lösningar – oavsett om det handlar om att lyckas inom IT-branschen eller vara med och utveckla andra affärsområden. Genom att låta kreativiteten flöda kan vi förändra och förbättra världen.

Glädje
Med lika stora delar skaparglädje och målfokuserad glädje bygger vi tillsammans framtidens kompetens inom IT och teknik. Att införskaffa ny kunskap ska vara roligt och engagerande. Glädjen blir ett mått på varje steg vi rör oss framåt.

Resultat
Som kompetensförsörjare inom IT ansvarar vi för att bidra med de verktyg du behöver för att lyckas i din kompetensutveckling. Vi strävar alltid efter att den upplevda kvalitén på våra utbildningar ska motsvara, och allra helst överträffa, de förväntningar som ställs på oss. Vårt ansvar ligger i att se till att de som väljer att studera hos oss når resultat och är väl förberedda för arbetsmarknaden. Vi drivs av att se människor växa och utvecklas.

EC Utbildning – en del av Academedia

EC Utbildning är en del av AcadeMedia, som är Sveriges största utbildningsföretag.