×
 

Vi har möjlighet att titta på mjukvara med andra ögon och att tänka på en annorlunda sätt

Intervju med: Maida Erovic,
Studerande Mjukvarutestare

Mjukvarutestare är framtidens yrke

Maida hade först tänkt att plugga ekonomi men efter att ha blivit tipsad om att studera till mjukvarutestare av flera i familjen bestämde hon sig för att testa den banan istället och har aldrig ångrat det valet.

Berätta lite om dig själv!

Jag heter Maida Erovic och ursprungligen kommer från Bosnia och Herzegovina. Jag flyttade till Sverige for 6 år sen. Jag klarade svenska som andra språk på Komvux i Malmö som jag behövde för att kunna plugga i Sverige.

Hur kom du på att du ville utbilda dig till mjukvarutestare?

Först ville jag plugga Ekonomi men jag var tipsad av min bror och kusin som jobbar som utvecklare att läsa lite om denna utbildning Mjukvarutestare. Jag undersökte om själva utbildning och hittade att den finns bara på EC Utbildning, själva beskrivning av utbildning var jätte intressant, behöver påpeka att jag hade ingen erfarenhet inom IT.

Varför valde du att söka till EC?

Jag undersökte EC Utbildning som skola, och läste många positiv kommentarer, det finns flera negativa också men dem var gamla från 2012 så jag baserade mig på läget i nutid och har aldrig ångrat mig. Som jag sa i början, mitt mål var att plugga Ekonomi. Jag tänkte att det var intressant på grund av att hela utbildningen handlar om undersökning och testning av mjukvara. Efter jag bestämde att söka utbildning jag sökte och har fått möjlighet att göra en preparandkurs inom programmering eftersom jag saknade den för att bli behörig. Jag hade 5 veckor kurs och jag tyckte om det redan då tänkte jag att programmering är jätte intressant.

Jag fått beslut i slutet av juni och tackade Ja på den, jag tänkte jag ska ge en chans till utbildningen och prova och ser om jag kan smälta mig in i IT värld.

I början var det svårt, en ny värld, nya ord, okänt område för mig. Efter första kursen kände jag mig mycket bättre. Läraren var hängiven och full av erfarenhet som han förde vidare till oss  i många exempel från hans liv. Han är hjälpsam och full av förståelse.

"I början var det svårt, en ny värld, nya ord, okänt område för mig. Efter första kursen kände jag mig mycket bättre."

Varför är mjukvarutestare en spännande yrkesroll?

Mjukvarutestare är ett spännande yrke, vi som testare behöver att basera oss alla små detaljer som slutanvändare kanske ser inte. Vi har möjlighet att titta på mjukvara med andra ögon och att tänka på en annorlunda sätt.

Vad vill du hälsa till den som funderar på att bli mjukvarutestare?

För alla dem som tänker på att söka utbildning jag vill rekommendera att söka till Mjukvarutestare på EC Utbildning eftersom detta är framtidens yrke och vi behöver att bli olika i denna bransch. Ni kommer att få bra föreläsningar, bra lärare och viktigast av allt praktisk del inom varje kurs. Var inte rädd för det okända, jag lärde mig mycket på kort tid.