×
 

Jag uppmuntras att tänka utanför boxen vilket är superkul!

Intervju med: Fredrik Malmberg,
Studerande Mjukvarutestare

Mjukvarutestare passar även för den kreative!

En eftertraktad och bred yrkesroll som kan innefatta väldigt skilda utmaningar och som passar både för analytiska och kreativa människor. Så beskriver Fredrik rollen som mjukvarutestare. Blev du också intresserad? Häng med och hör vad mer han har att berätta!

Berätta lite om dig själv, vem är du?

Jag, Fredrik är en före detta personlig assistent i skola samt rutinerad kolloledare om somrarna. Jag ser mig själv som en väldigt kreativ person och gillar även att problemlösa och se hur saker hänger ihop eller identifiera var hinder kan uppstå. Jag har även studerat en hel del beteendevetenskap och till och med en termin för att bli bildlärare, jag har helt enkelt hoppat runt lite mellan utbildningar och letat efter vad som känns rätt för just mig! På fritiden håller jag på med både klättring, spelar brädspel och sedan nyligen även karate. 

Hur kom du på att du ville utbilda dig till mjukvarutestare?

Helt ärligt så blev jag väldigt lockad av att gång på gång höra hur eftertraktad yrkesrollen är och det var där tanken först slog rot, men även andra saker som att det är en väldigt bred yrkesroll som kan innefatta väldigt skilda utmaningar och för mig som alltid tycker det är kul att fortsätta lära mig och få ett helhetstänk så blev det i slutändan ett väldigt bra beslut. Sen skadar det inte heller att jag där uppmuntras att tänka utanför boxen vilket är superkul!

Varför valde du att söka till EC?

Att det blev just EC var väl inte så mycket tanke bakom initialt. Jag sökte även till att bli level designer samma höst och de utbildningarna råkade ligga på samma portal så man kan väl säga att jag snubblade in på denna. Men att utbildningen är till stor del, men inte helt, på distans är ett väldigt bekvämt forum för mig att studera då jag har diagnosen ADD, att därmed kunna kontrollera min studiemiljö och sitta hemma där det är så tyst jag vill ha det hjälper väldigt mycket. 

Jag tror att det finns någonting för nästan alla att fördjupa sig i och bli riktigt duktig på.

Vad skulle du säga är det bästa med din utbildning?

Jag skulle säga att det allra bästa är att våra primära lärare både är kunniga och nästan överdrivet tillgängliga. Man får alltid en snabb och hjälpsam respons när det kniper vilket är en trygghet jag aldrig upplevt i en utbildning tidigare. Sen måste jag göra en shout-out till min studiegrupp som varje dag fortsätter göra utbildningen lite extra rolig då vår sammanhållning varit toppen i princip sedan vi startade.

Vad ser du mest fram emot i framtiden?

Att ha en varierad och utmanande karriär tills dagen jag går i pension mer eller mindre. Att kunna gå till jobbet och känna att jag är delaktig i att skapa något större än jag hade kunnat göra på egen hand. Eftersom jag har så mycket utbildning och pedagogik i bagaget är det kanske inte så konstigt att samspelet mellan människor är det jag ser mest fram emot att få dyka ner i.

Är det någonting du skulle vilja hälsa till någon som funderar på att söka till EC?

Detta är en utbildning som passar både analytiska och kreativa människor. Kolla in vilka yrkesroller som inkluderas under titeln mjukvarutestare, jag tror att det finns något för nästan alla att fördjupa sig i och bli riktigt duktig. Något jag också märkt när vi träffat personer från näringslivet (som vi får tillfälle att göra typ varje vecka), är att oavsett företag så pratar vi mjukvarutestare gärna med varandra och byter tankar.

Kanske är Mjukvarutestare din grej?