×

 

Från ansökan till antagning

Hjälp på vägen till en plats i klassrummet? Varmt välkommen till denna översiktsida om hur du tar dig från ansökan till antagning.

Osäker på vilken Yh-utbildning inom IT du ska söka?

Vi vet att det inte alltid är superenkelt att veta vilken Yh-utbildning man ska välja. Hjälp finns att få! Boka studievägledning på snackamedsyv.se  – en gratistjänst som erbjuds av Academedia.

Snacka med SYV

Redo att ansöka?

När du bestämt dig för vilken YH-utbildning du vill söka klickar du dig vidare till vår ansökningswebb yh-antagning.se. Du kommer dit genom att klicka på knappen ”Ansök här” som du bl.a. finner på våra utbildningssidor. Knappen finns endast synlig när vi har öppet vår ansökningsperiod.

Ansökningsprocessen
Vill du veta mer om ansökningsprocessen? Klicka dig vidare på knappen och få reda på hur den går till, steg-för-steg.

Hur ansöker jag?

Fastnat vid behörighet?

Vilka behörighetskrav som gäller för vilken utbildning hittar du på respektive utbildningssida. Har du hittat till behörighetskraven, men känner att det ser rätt klurigt ut? Du är inte ensam! Men det finns mer information att tillgå.

Vill du få reda på mer om behörighet?
Klicka dig vidare på knappen!

Mer om behörighet

Nervös inför urvalet?

Om du känner att du blir nervös över tanken på urvalsprov kan vi lugna dig med att det inte är så läskigt som det låter. I de fall det är fler behöriga sökande än antalet platser på en utbildning kommer du att bli inbjuden till ett urvalsprov. Det ger dig viktiga poäng i urvalet.

TIPS! Det är inte meningen att du ska plugga inför ett urvalsprov!

Vill du veta mer om urvalet?
Klick dig vidare här.

Mer om urvalet

Vad händer vid antagningen?

Vill du veta vad som händer med din ansökan när du skickat in den till oss? Då har vi skapat en steg-för-steg guide just för att ge dig svaret på den frågan. Du hittar guiden under: vad händer med min ansökan?

Klicka dig vidare på knappen, så tar vi dig dit!

Mer om ansökan