Projekt KickAway

I höst har våra studerande på EC i Stockholm jobbat med ett fartfyllt case i kickbike-branschen. I projektet ”KickAway” fick de i uppdrag att ta fram en UX-baserad app, där alla aktörer inom området finns samlade under en och samma plattform, allt för att smidiggöra för användaren.

Under hösten har de studerande på Frontendutbildningen på EC i Stockholm jobbat med ett spännande projekt inom kickbike-svängen. Idag finns en uppsjö av kickbikeföretag och valen är många, en nackdel är dock att alla företag använder sig av var sin app som man måste ha för att kunna använda tjänsten.

De studerande fick därför i uppdrag att skapa en användarvänlig app, där samtliga företag ligger samlade på ett och samma ställe.

För att skapa en optimal och smidig app inleddes därför ett gediget research arbete, med bland annat intervjuer för att kartlägga användarnas behov samt fastställa målgrupp. Där efter fick de, baserat på sin research ta fram wireframes och flowcharts för deras app. De byggde prototyper, genomförde användningstester och itererade sina projekt utifrån den information de fick ut från testerna. När de sedan var klara med UX och research var det dags att applicera UI-design som kunde stärka den upplevelse de ville åt och som passade den målgrupp de valt att inrikta sig på. Under projektets gång arbetade många grupper parallellt med tekniker så som crazy-8 och design studio för att hålla igång kreativiteten och säkerställa att de alltid valde de bästa lösningarna.

Allt som allt blev det en spännande resa från start till mål och de studerande fick möjlighet att jobba kreativt och ta fram grymma produkter utifrån en specifierad kravlista. Man fick chans att applicera sina kunskaper och jobba med ett case där fokus handlade om användarnas behov och slutligen presentera produkter som medför en smidigare vardag för alla kickbikefantaster där ute.

Nu ser vi fram emot nya uppdrag i samma anda inom nya fartfyllda områden!