×

 

Microsoft 365 Developer

IT-branschen älskar specialister! Läs till Microsoft 365 Developer och bli expert inom Microsoft’s kända produkter och tjänster. Studera från var du vill med EC Stream.

Gör en sen anmälan

Om Microsoft 365 Developer

Du har med största sannolikhet redan hört talas om ett företag vid namn Microsoft, och det är du inte ensam om. Idag använder sig många företag av Microsoft 365:s applikationer och molnbaserade tjänster så som; SharePoint, Teams och Power Platforms m.fl. Av den anledning är behovet av experter inom Microsoft 365s produktportfölj hett eftertraktade!

Din framtida yrkesroll

Det här kan vara du om två år:

Som Microsoft 365 Developer kommer du kunna arbeta du som expert med specialistkompetens inom Microsoft's produktportfölj. Detta innebär att du ofta kommer att arbeta i ett team där ni tillsammans utvecklar och anpassar Microsoft's applikationer med målet att skapa så mycket nytta det bara går för kunden. Beroende på vad du själv föredrar så kan du ha en roll med mer fokus på utveckling och rådgivning där du främst arbetar med att ta fram nya lösningar för företagskunder. Men du kan också välja en roll med mer fokus på förvaltning, där du ser över och underhåller driften. 

Du kommer kunna arbeta som:

  • Microsoft 365 Specialist
  • Utvecklare inom Microsoft 365
  • Administratör inom Microsoft 365

Varför ska du gå en YH-utbildning till Microsoft 365 Developer?

Microsoft 365 innehåller alla bekanta Office-appar – på ett och samma ställe. Drivkraften bakom dessa produkter är att hjälpa människor att arbeta bättre och smidigare genom att erbjuda bl.a. innovativa appar och intelligenta molntjänster. Som Microsoft 365-specialist hjälper du företag att få ut det bästa av dessa digitala lösningar för att de på så vis ska kunna öka sina förutsättningar att vara konkurrenskraftiga och utvecklas i samma takt som omvärlden. I rollen som Microsoft 365 Developer kommer du därför att vara avgörande för en fungerade molnbaserad IT-miljö dit allt fler företag och organisationer väljer att gå emot. 

Om utbildningen

Utbildningen är en heltidsutbildning. Du som studerande kommer även att genomföra en del av utbildningen ute på företag, så kallad LIA (lärande-i-arbete). Under denna del av din utbildning har du verkligt bra möjligheter att nätverka och knyta värdefulla kontakter inför kommande arbetstillfällen. 

Snabbfakta om utbildningen

Utbildningstart HT 2021

Status Öppen för sen ansökan

Utbildningstyp Yh-utbildning

Omfattning 2 år

Studieform EC Stream

Studieort Stockholm


För att söka till denna utbildning krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Dessutom behöver du uppfylla den särskilda behörigheten som innebär minst betyget E/G/3 i:

 

  • Matematik 2, 100p
  • Programmering 1, 100p

Eller motsvarande kunskaper.

 

>> Klicka här om du vill läsa mer om behörighet

 

Upptäck våra preparandkurser

Saknar du den särskilda behörigheten som behövs för att söka utbildningen? Då kan det vara värt att ta en titt på vårt utbud av preparandkurser.

 

>> Klicka här om du vill lära dig mer om preppkurser

Du kommer tyvärr inte att få tillgång till ditt schema förrän det börjar dra ihop sig till utbildningsstart. Däremot kan vi redan nu beskriva hur en vanlig vecka kan se ut på utbildningen.

 

  • Utbildningen är en heltidsutbildning.
  • Du kan själv välja om du vill vara på plats i klassrum eller följa utbildningen över nätet med ett fåtal fysiska träffar som är obligatoriska.
  • Du kommer att ha två till tre undervisningstillfällen i veckan.
  • Övrig tid är avsedd för självstudier och projektarbeten, då du på egen hand fördjupar dig i ämnet.

Kurser

Stockholm

 
400
Kurs
Poäng
Agil projektmetodik
15
Examensarbete
20
Introduktion till Office 365 administration
45
LIA 1
50
LIA 2
60
Office and other Services in 0365
50
Power Platforms
50
SharePoint online
55
Teams
55
Summa 400

Vanliga frågor

Vilken dator behöver jag?

En bärbar dator är det viktigaste verktyget du behöver ha under hela utbildningen. Vi på EC Utbildning har som policy att du som studerande använder din egen dator.

 

Prestanda på datorn

Windows 10, minst 8 GB ram. Vi rekommenderar minst 8 GB internminne men gärna 16 GB och en SSD-disk med 256 GB ledigt utrymme (det kan fungera med mindre). Viktigaste är mycket ramminne och SSD-disk, eftersom det gör skillnad i snabbhet.

 

Undantag CAD-kontruktör

Undantag gäller för studerande på utbildningen till CAD-konstruktör. Då kommer du att få kvittera ut en lånedator, där CAD-programmen finns installerade.

 

Kan jag använda mig av MAC?

Det går att använda under utbildningen, om spec:en är tillräckligt hög. Du bör då ha minst 8 GB ram. Du rekommenderas också köra Win10 i Bootcamp (och inte som en VM med t.ex. Parallells).

Programvara kommer att tillhandahållas genom utbildningen och är plattformsoberoende, men vi föreslår ändå en Windowsbaserad dator då det oftast är enklare för utbildaren att hjälpa till.

 

Undantag UX Designer

Större delen av UX designers idag använder sig av Mac, då det finns en del designprogramvaror som är plattformsbundna till Mac. Har du Mac kan du dra nytta av en större del olika designprogram. Dock kommer vi i undervisningen till största delen att använda plattformsfria programvaror som fungerar på både Mac och PC.

Hur kommer mitt schema se ut?

Du kommer att få ta del av ditt schema i anslutning till att du börjar hos oss. Men eftersom alla våra Yh-utbildningar går på helfart kan vi redan nu avslöja att det är 40 timmar per vecka som du ska planera in för studier. D.v.s lika många timmar som en normal arbetsvecka för en heltidsanställd.

Kan jag läsa utbildningen på engelska?

Alla våra Yh-utbildningar genomförs på svenska. Det kan förekomma en hel del termer och texter på engelska under utbildningen, men för att kunna tillgodogöra dig utbildningens innehåll måste du kunna förstå, tala och skriva svenska på en mycket god nivå.

Kontakt

Om du inte hittar svaren bland våra vanliga frågor kan du alltid kontakta oss.

Har du frågor om ansökningsprocessen eller behörighet, kontaktar du antagningsenheten.
Har du specifika frågor om utbildning kontaktar du utbildningsledaren.