Microsoft 365 Developer

Kostnadsfri | CSN-berättigad | Praktisk utbildning

Om Microsoft 365 Developer

Har du hört talas om ett företag vid namn Microsoft? Sannolikheten att du svarar "JA" på den frågan är troligtvis stor och du är i så fall inte ensam. Idag använder sig många företag av Microsoft 365:s applikationer och molnbaserade tjänster så som; SharePoint, Teams m.m. Därför är behovet av specialiserade utvecklare med spetskompetens inom plattformen är av den anledning hett eftertraktade!

Din framtida yrkesroll

Det här kan vara du om två år:

Som Microsoft 365 Developer arbetar du som utvecklare med specialistkompetens inom Microsoft's produkter. Detta innebär att du ofta arbeta i ett team där ni tillsammans utvecklar och anpassar Microsoft's applikationer med målet att skapa så mycket nytta det bara går för kunden. Beroende på vad du själv föredrar så kan du ha en roll med mer fokus på utveckling och rådgivning där du främst arbetar med att ta fram nya lösningar för företagskunder. Men du kan också välja en roll med mer fokus på förvaltning, där du ser över och underhåller driften.

Du kommer kunna arbeta som:

  • Microsoft 365 Specialist
  • Utvecklare inom Microsoft 365
  • Administratör inom Microsoft 365

Varför ska du gå en YH-utbildning till Microsoft 365 Developer?

Microsoft 365 innehåller alla bekanta Office-appar – på ett och samma ställe. Drivkraften bakom dessa produkter är att hjälpa människor att arbeta bättre och smidigare genom att erbjuda bl.a. innovativa appar och intelligenta molntjänster. Som Microsoft 365-specialist hjälper du företag att få ut det bästa av dessa digitala lösningar för att de på så vis ska kunna öka sina förutsättningar att vara konkurrenskraftiga och utvecklas i samma takt som omvärlden. I rollen som Microsoft 365 Developer kommer du därför att vara avgörande för ett fungerade IT-klimat så länge som Microsoft fortsätter att vara en aktörer inom området.

Om utbildningen

Utbildningen är en heltidsutbildning. Du som studerande kommer även att genomföra en del av utbildningen ute på företag, så kallad LIA (lärande-i-arbete). Under denna del av din utbildning har du verkligt bra möjligheter att nätverka och knyta värdefulla kontakter inför kommande arbetstillfällen.

Kursinformation

Studieort Stockholm

Utbildningstart HT 2021

Studieform Klassrum

Status closed

För att söka till denna utbildning krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Dessutom behöver du uppfylla den särskilda behörigheten som innebär minst betyget E/G/3 i:

 

  • Matematik 2, 100p
  • Programmering 1, 100p

Eller motsvarande kunskaper.

 

>> Klicka här om du vill läsa mer om behörighet

 

Upptäck våra preparandkurser

Saknar du den särskilda behörigheten som behövs för att söka utbildningen? Då kan det vara värt att ta en titt på vårt utbud av preparandkurser.

 

>> Klicka här om du vill lära dig mer om preppkurser

Du kommer tyvärr inte att få tillgång till ditt schema förrän det börjar dra ihop sig till utbildningsstart. Däremot kan vi redan nu beskriva hur en vanlig vecka kan se ut på utbildningen.

 

  • Utbildningen är en heltidsutbildning.
  • Du kan själv välja om du vill vara på plats i klassrum eller följa utbildningen över nätet med ett fåtal fysiska träffar som är obligatoriska.
  • Du kommer att ha två till tre undervisningstillfällen i veckan.
  • Övrig tid är avsedd för självstudier och projektarbeten, då du på egen hand fördjupar dig i ämnet.

Kurser

Microsoft 365 Specialist Stockholm

 
400
Kurs
Poäng
Agil projektmetodik
15
Examensarbete
20
Introduktion till Office 365 administration
45
LIA 1
50
LIA 2
60
Office and other Services in 0365
50
PowerPlattforms
50
SharePoint online
55
Teams
55
Summa 400

Kontakt

Om du inte hittar svaren bland våra vanliga frågor kan du alltid kontakta oss.

 

Har du frågor om ansökningsprocessen eller behörighet, kontaktar du antagningsenheten.

Har du specifika frågor om utbildning kontaktar du utbildningsledaren eller EC Utbildning.