Nackdelen med att studera IT är att alla kommer vilja ha dig

Visst har vi namnet på många IT-kändisar och tech-gurus som säkert ofta får stanna och skriva autografer medan de strosar gatorna fram i Silicon Valley. Stjärnstatus och tokiga fans i all ära, men i detta avseende syftar vi dock på något mer nära relaterat till dig. Nämligen din karriär och din attraktionskraft hos företagen. Där talar prognosen inom IT sitt tydliga språk - Nackdelen med att studera IT är att alla kommer vilja ha dig!

Yrkesprognosen inom IT är överväldigande ljus

Prognosen för flera yrken inom IT ser överväldigande ljus ut. I framtiden, och då pratar vi år 2022-2026, kommer flera yrkeskategorier inom IT att ha större efterfrågan på arbetskraft än vad det finns kompetens att tillgå. Med andra ord kommer det att vara arbetstagarens marknad – Och rubriken till trots är det absolut ingen nackdel för dig som väljer att utbilda dig inom området.

Här är IT-områdena du ska satsa på

Vilket område ska du då satsa på inom IT för att bli oemotståndlig bland företagen? Nedan presenterar vi ett utdrag inom de områden med absolut bäst framtidsutsikter. Prognosen är en sammanställning gjord av Arbetsförmedlingen som bygger på av Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik samt statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) för att bedöma möjligheterna att få jobb i varje yrke.

Mjukvaru- och systemutvecklare

Mycket stora möjligheter till arbete framåt.

Systemtestare och testledare

Mycket stora möjligheter till arbete framåt.

Systemanalytiker

Mycket stora möjligheter till arbete framåt.


Välj rätt utbildning och maxa dina chanser till jobb

Är du intresserad av att ge dig in i IT-branschen? Genom att du väljer en inriktning inom framtidens mest efterfrågade IT-kompetenser kommer du att öka din attraktionskraft på arbetsmarknaden väsentligt. Nedan hittar du utbildningar som du kan ansöka till redan nu. Utbildningarna börjar i höst och är både kostnadsfria och CSN-berättigade.

Här finner du fem IT-utbildningar som matchar framtidens kompetensbehov:

Data Sicentist

Vill du lära dig tolka data och omvandla den till affärsnytta? Studera YH-utbildningen Data Scientist!

Devops Utvecklare

Som Devops Utvecklare är din superkraft att effektivisera processer genom bl.a automatisering. Rollen handlar lika mycket om människor, som om teknik.

Mjukvaruutvecklare inom IoT

Vill du bli duktig på framtidstekniker så som Internet of Things och molnteknik? Utbilda dig till IoT-utvecklare.

Mjukvarutestare

Det är stor brist på kunniga mjukvarutestare. Bli en efterfrågad specialist inom test och kvalitetssäkring av system och produkter!

Webbutvecklare inom .NET

Har du ett intresse för kod? Ta dina programmeringskunskaper till nästa nivå! Läs till Webbutvecklare inom .NET.

Hur många anledningar behöver du?

70,000

– så många anledningar kan vi ge dig till varför du ska satsa på en karriär inom IT.

Enligt IT&telekomföretagens rapport kommer det nämligen år 2024 att saknas 70 000 personer med rätt kunskaper inom tech sektorn.

 

Klicka och läs mer här!