Sista ansökningsdag för 2021 har passerat - vad händer nu?

Sista ordinarie ansökningsdag har passerat oss. Så vad händer nu? Här förklarar vi skillnaden mellan förlängd ansökningsperiod och sen anmälan och hur det påverkar ditt antagningsbesked.

Ansökt i tid

>> Stort tack till dig som skickat in din ansökan till oss senast 5 maj.
Förhoppningsvis är du en av dem som till hösten kommer att hjälpa oss att bygga framtiden med hjälp av IT.

  • Går du på gymnasiet och tar studenten i år har du till den 4 juni på dig att komplettera din ansökan med dina slutbetyg.
  • Vet du med dig att din ansökan redan är komplett kan du nu bara luta dig tillbaka och ta det lite lugnt.
  • Antagningsbeskedet som kommer den 22 juni.

Förlängd ansökan

>> Förlängd ansökan till 23 maj | Gäller vissa utvalda utbildningar

Med förlängd ansökan menas att sista ansökningsdatum flyttats fram något, vilket är positivt för dig som exempelvis inte hann komplettera din ansökan till sista ordinarie ansökningsdag (5 maj). Förlängd ansökan räknas som en ordinarie ansökan och innebär att din ansökan hamnar i första urvalsgruppen. Har du inte skickat in din ansökan än, så ta chansen att utnyttja detta guldläge. Nedan ser du vilka utbildningar som har förlängt ansökningsdatum.

Du som skickade in en komplett ansökan fram t.o.m. 5 maj påverkas inte av detta beslut. Du kommer precis som tidigare att få ditt antagningsbesked 22 juni.

Antagningsbesked

>> Ordinarie ansökan samt förlängd ansökan | Detta gäller:

Om du har skickat in din ansökan under ordinarie ansökningsperiod, kommer du att få ditt antagningsbesked under midsommarveckan. Detta gäller även dig som skickar in en ansökan till en utbildning med förlängd ansökningstid.

Se till att hålla koll på din mail så att du inte missar beskedet – svarar du inte övergår nämligen din plats till en annan sökande.