Utbildningar som ger jobb

IT- och teknikbranschen är inte bara en spännande bransch som befinner sig i ständig utveckling. Det är också en bransch där kompetensbristen är enorm. Det medför att utbildningar inom IT och teknik är avgörande för att tillgodose branschens stora efterfrågan på kompetens framåt.

Bristyrken

Enligt prognosen* kommer det att saknas ca 70 000 personer inom tech branschen redan år 2024. Det betyder att det finns minst 70 000 anledningar för dig att satsa på utbildning som verkligen leder till jobb.

Framtidens jobb

Vad ska du välja inom IT-området för att ha goda jobbchanser framåt? Svaret på denna fråga är att du med fördel väljer det som intresserar dig mest. Det går nämligen knappt att välja fel då yrkesprognoserna inom Data/IT är goda eller mycket goda inom de allra flesta områden.

Vill du läsa mer om framtidsutsikterna för enskilda yrkesroller kan du bland annat kika på arbetsförmedlingens yrkesprognos här.

Våra IT-utbildningar

Vi erbjuder utbildningar inom IT och teknik som alla är framtagna i samråd med branschen för att möta morgondagens efterfrågan på kompetens. Det betyder att vi varje år, tillsammans med en stor mängd företag i Sverige, sammanställer vilka yrkesroller som har störst behov av ny kompetens inom vårt område.

Med andra ord ligger det mycket engagemang och många personers medverkan bakom var och en av våra utbildningar. Det krävs också att Myndigheten för yrkeshögskolan gett sitt beviljande innan vi kan erbjuda en utbildning till dig.

Auktoriserad skola

Den 6 april i år (2022) godkände Utbildningsföretagens styrelse EC Utbildnings ansökan om auktorisation. Detta är en kvalitetsstämpel som bland annat innebär att våra utbildningar är relevanta och är en konstaterad bristkompentens. Du kan läsa mer om vår certifiering här.

Vad ska jag jobba med?

En vanlig fråga som uppstår i samband med att man börjar söka efter utbildningar på nätet är frågan "Vad ska jag jobba med?". Här ovan skriver vi om fantastiska möjligheter och goda framtidsutsikter, men hur ska du veta vad som verkligen är rätt för dig?

Din utgångspunkt bör alltid vara att välja något som du är intresserad av. Ett genuint intresse leder ofta till att du både tycker att du jobb är kul och att du blir bättre på det du gör, något som de flesta arbetsgivare ser som mycket positivt.

Snacka med SYV

Har du ingen aning om vad du är intresserad av kan det hjälpa att få professionell vägledning. Snacka med SYV är en gratistjänst som erbjuds till dig som vill få hjälp att välja rätt utbildning för dig.


*Sifforna kommer från IT&telekomföretagens rapport från december 2020. Läs hela rapporten från IT&telekomföretagen här