EC Stream – för både dig och klimatet

Lär du dig bäst när du sitter hemma, i kontorsmiljö eller kanske hemma hos en vän? Eller behöver du en helt ny miljö? Oavsett om du lär dig bäst omgiven av skog, mitt i stan eller i skolan kan du ta del av utbildningen, så länge du har dator och nätverk. Med EC Stream gör du ett hållbart val.

EC Stream ett hållbart val

Med EC Stream kan du studera var du vill, men inte när du vill. På så vis får du upplevelsen av klassrumsbunden utbildning, utan att faktiskt behöva ta dig dit. Att kunna välja att studera från där du är, är framförallt en fördel för dig - men också för klimatet. Du kan välja att lägga tiden du annars lagt på att åka till och från skolan på saker du hellre gör. Och eftersom utbildningen inte är beroende av att samla alla på samma ställe minskar vi mängden resor - och alltså även utsläpp. Det ställer även krav på oss att göra utbildningen tillgänglig elektroniskt vilket sparar på bland annat papper och resurser. EC Stream är ett hållbart val för dig och planeten.

Vi möter framtiden med livestreamad undervisning!

Vad är EC Stream och hur skiljer det sig från en distansutbildning?

Alla ECs utbildningar är platsbundna, men efterfrågan på mer flexibilitet fortsätter att öka. Speciellt med tanke på digitaliseringen som bara rusar fram, och hur vi vant oss att lösa det mesta på distans de senaste åren. För att möta den efterfrågan som finns har EC tagit fram konceptet EC Stream, ett samlingsbegrepp för våra satsningar på fjärrundervisning och satellitorter.

Men vad betyder egentligen det och hur skiljer det sig från distansutbildning? Jo, den likhet som finns med en distansutbildning är som sagt att du kan vara där det passar dig. Det som skiljer sig är att lektionerna livestreamas, du har alltså obligatoriska lektioner under bestämda tider men du kan välja att sitta hemma eller någon annanstans. Du får också den klassrumsbundna undervisningens fördel att kunna ha direktkontakt med utbildaren.

Vi erbjuder EC Stream för alla våra utbildningar

Har du fortfarande frågor om EC Stream och hur det funkar, eller kanske om någon av våra utbildningar? Du kan alltid kontakta oss genom att mejla, ringa eller varför inte chatta! Du når oss här.

Psst! Alla våra utbildningar är dessutom CSN-berättigade.

Alla utbildningar

 Upptäck våra Yh-utbildningar här.

 

Intervjuer

Läs studerandeintervjuer här