Öppen för ansökan
Utbildningstart HT 2024
Utbildningstyp YH-program
Omfattning 2 år
LIA En LIA-period | Totalt: 24 veckor
Studietakt Heltid
Poäng 400 Yhp
Studieort Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Örebro
Studieform EC Stream
Sista ansökningsdag 20 maj 2024

Kostnadsfri CSN-berättigad


Om Webbutvecklare inom .NET

Kod utgör grunden till alla webbsidor, appar och gränssnitt. I takt med att vi blir allt mer digitala och använder fler plattformar ökar också behovet av programmerare som kan skriva och utveckla denna kod.

Är du en av dem som blir inspirerad av ny teknik och har ett intresse för programmering? Är du dessutom lösningsorienterad och har ett kreativt sinne? Denna utbildning erbjuder en fantastisk möjlighet att omvandla ditt teknikintresse till en blomstrande karriär och bli en del av nästa generationens webbutvecklare!

Vad gör en Webbutvecklare inom .NET?

Som Webbutvecklare inom .NET skapar och sköter du webbplatser och applikationer med hjälp av Microsofts .NET-ramverk. Du använder programmeringsspråk som C# för att bygga och uppdatera webbsidor, hanterar databaser och lägga till funktioner som interagerar med andra online-tjänster. Ditt arbete innebär också att se till att webbplatserna är säkra, snabba och enkla att använda.

Du är involverad i hela utvecklingslivscykeln, från kravinsamling och design till testning, implementering och underhåll av webbapplikationer. Du måste hålla sig uppdaterade med de senaste trenderna och bästa praxis inom webbutveckling och .NET-ramverket för att kontinuerligt förbättra dina applikationer och anpassa dig till föränderliga teknologiska krav.

Karriärmöjligheter

Microsofts .NET-ramverk och programmeringsspråket C# lägger tillsammans grunden för de flesta av dagens kommersiella applikationer, och är starkt etablerade både i Sverige och resten av världen. Som nyexaminerad kan du välja bland en mängd olika jobb i både privat och offentlig sektor. Yrkesrollen är högst relevant och efterfrågad på arbetsmarknaden.

Exempel på yrkestitlar som den här utbildningen leder till efter examen är:

  • Webbutvecklare inom .NET
  • Systemutvecklare
  • Webbutvecklare
Öppen för ansökan
Utbildningstart HT 2024
Utbildningstyp YH-program
Omfattning 2 år
LIA En LIA-period | Totalt: 24 veckor
Studietakt Heltid
Poäng 400 Yhp
Studieort Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Örebro
Studieform EC Stream
Sista ansökningsdag 20 maj 2024

Kostnadsfri CSN-berättigad


Om utbildningen

Under utbildningen får du lära dig grunderna och avancerade aspekter av webbutveckling genom Microsofts .NET-ramverk, programmeringsspråk som C# och tekniker för att skapa robusta webbapplikationer. Du lär du dig bland annat att utveckla interaktiva webbsidor, applikationer och gränssnitt mot användare. Du erhåller även praktisk erfarenhet av att bygga både frontend och backend av webbplatser, vilket ger dig en fullständig förståelse för hela utvecklingsprocessen. Du får även god inblick i angränsande kompetensområden såsom webbsäkerhet, databaser och mjukvaruanalys.

De som undervisar på utbildningen kommer direkt från näringslivet vilket möjliggör en djupare förståelse för hur teori tillämpas i praktiken, ger en inblick i de senaste trenderna och teknikerna samt ger värdefulla insikter i arbetslivet.

Utbildningen inkluderar praktiska projekt där du som studerande får tillämpa dina kunskaper på riktiga problem för att på bästa sätt förbereda dig för arbetslivet som Webbutvecklare inom .NET.

Utbildningen är en heltidsutbildning, vilket motsvarar 40 timmar i veckan.

Utbildningsprofil

Cirkeldiagrammet visar utbildningens övergripande profil.
Peka eller hovra över diagrammet för att få reda på mer.

Praktisk information

För att söka till denna utbildning krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Dessutom behöver du uppfylla den särskilda behörigheten som innebär minst betyget E/G/3 i:

  • Matematik 2
  • Programmering 1

Eller motsvarande kunskaper.

Klicka här om du vill läsa mer om behörighet

 

Behörighetstest
Saknar du betyg i Matematik 2 eller Programmering 1 men anser att du redan besitter tillräcklig kunskap i ämnet? Då kan du göra ett behörighetstest. Blir du godkänd på testet blir du behörig i ämnet.

Klicka här om du vill läsa mer om behörighetstester

 

Upptäck våra preparandkurser
Saknar du den särskilda behörigheten som behövs för att söka utbildningen? Då kan det vara värt att ta en titt på vårt utbud av preparandkurser.

Klicka här om du vill lära dig mer om preppkurser

Du kommer tyvärr inte att få tillgång till ditt schema förrän det börjar dra ihop sig till utbildningsstart. Däremot kan vi redan nu beskriva hur en vanlig vecka kan se ut på utbildningen.

  • Utbildningen är en heltidsutbildning.
  • Du kommer att ha två till tre undervisningstillfällen i veckan.
  • Övrig tid är avsedd för självstudier och projektarbeten, då du på egen hand fördjupar dig i ämnet.

Ledningsgrupp för utbildningen Webbutvecklare inom .NET – Göteborg/Halmstad:

CGI
Devoteam
Dizparc
Distansakademien
GetIt Nordic
Hogia
Nexer Group
NTI
Qestit
Sigma Technology
Ultra Group

Ledningsgrupp för utbildningen Webbutvecklare inom .NET – Karlstad och Örebro:

ActiveSolution
Anytrust
Consid
Contrl
Flexapplications
Knowit
Nethouse
Örebro kommun
Örebro universitet
Valei

Ledningsgrupp för utbildningen Webbutvecklare inom .NET – Helsingborg:

AddPro AB
Avensia AB
Blinka Blå
Combitech AB
Datema AB
Dreamwork
Hiq
Nexer Group
Nexer Worklife
Orn Software AB
The Tribe
Tretton37
Visma
Zmarta Group

 

Kurser

400
Kurs
Poäng
ASP.NET Core
50
Kursen syftar till att den studerande utvecklar kunskap om och förståelse för att kunna genomföra implementering av en webbapplikation med ASP.NET Core Razor Pags och MVC med skydd mot obehöriga och enligt god programmeringssed.
C#
30
Kursen syftar till att den studerande utvecklar kunskap om och förståelse för att kunna skapa och analysera programlösningar i C# samt producera kod enligt TDD (Test-Driven Development).
CMS
30
Kursen syftar till att den studerande utvecklar kunskap om och förståelse för att kunna producera och implementera en ny CMS-lösning på ett effektivt och vedertaget sätt.
Datalagring
30
Kursen syftar till att den studerande utvecklar kunskap om och förståelse för att kunna genomföra modellering, normalisering samt implementation av lösning i SQL-server för att lagra applikationsdata.
Examensarbete
20
Kursen syftar till att den studerande genomför ett självständigt arbete genom att använda kunskap och förståelse som behandlats inom utbildningen, om möjligt, på uppdrag av en extern uppdragsgivare. Vidare syftar kursen även till att uppfylla utbildningens övergripande resultat av lärande, där den studerande ska kunna planera, utföra samt identifiera resurser, formulera, analysera, lösa problem och utföra komplexa uppgifter kopplade till yrkesrollen.
HTML& CSS
30
Kursen syftar till att den studerande utvecklar kunskap om HTML och CSS för att kunna producera ett gränssnitt.
JavaScript Backend
30
Kursen syftar till att den studerande utvecklar kunskap om och förståelse för att kunna producera tekniska lösningar för webbsidor enligt vedertagna metoder.
JavaScript Frontend
30
Kursen syftar till att den studerande utvecklar kunskap om och förståelse för att kunna producera interaktiva webbapplikationer med JavaScript på ett säkert sätt och enligt god programmeringssed.
LIA-praktik
120
Kursen syftar till att den studerande utvecklar färdigheter och kompetenser för att självständigt kunna utföra arbetsuppgifter inom branschen samt vara en aktiv teammedlem.
Projekt
30
Kursen syftar till att den studerande utvecklar kunskap om och förståelse för att arbeta i projektform samt hur utveckling inom .NET kan gå till för ett givet projekt.
Summa 400

Vanliga frågor