Listan med Yh-utbildningar för 2021 är här!

Efter att Myndigheten för yrkeshögskolan precis har släppt hela den gyllene listan över beviljade Yh-utbildningar för 2021, är vi nu glada över att kunna presentera utbildningarna som kommer att öppna upp för ansökan den 10 februari.

Varje år i januari månad laddar Sveriges alla Yh-anordnare upp för att med spänning ta emot den åtråvärda listan innehållandes beviljade Yh-starter inför året. Detta besked är högtidsstämplat av den anledning att det är helt avgörande för vilka utbildningar som svenska folket ska kunna få ta del av under de kommande 12 månaderna.

En spännande nyhet bland våra Yh-utbildningar

Bland våra starter för i år hittas bland annat en spännande nyhet. Det gäller Yh-utbildningen Microsoft 365 Developer som kommer att öppna för ansökan i Stockholm. Rickard Johansson, regional utbildningschef, säger att det känns fantastiskt att vi får förtroendet att erbjuda denna utbildning, då kompetens inom just Microsoft 365 varit extremt efterfrågad i branschen, inte minst det senaste året.

Utbildningen är en tvåårig Yh-utbildning med två LIA-perioder. Lektionerna kommer bland annat att fyllas av kända applikationer och tjänster så som SharePoint, Teams och Power Platform. Utbildningen är sprillans ny och som alltid anpassad efter dagens efterfrågan på kompetens, men vi har sedan tidigare också en lång erfarenhet av att erbjuda utbildningar inom Microsoft's produktportfölj, avslutar Rickard Johansson.

Yh-utbildningen som tar ny mark

Ytterligare en rolig nyhet är att vi i år kommer att ha förmånen att starta den populära Yh-utbildningen Data Scientist på ytterligare tre orter. För dig som bor i Stockholm, Helsingborg och Malmö är det därför just nu lite extra kul att vara intresserad av en karriär inom data och analys. Utbildningen går sedan innan i Göteborg.

Listan på årets Yh-utbildningar