×
 

Gå en IT-utbildning

Att gå en IT-utbildning är mer än att lära sig att knacka kod, även om det också såklart är ett alternativ. IT är ett brett område och det finns många olika vägar för dig att gå. Vill du fokusera på webbutveckling, mjukvarutestning, programmering eller varför inte IT-säkerhet? Eller kanske är din passion att göra användarupplevelsen så bra som möjligt.

En utbildning nära arbetslivet

Möjligheterna med dagens IT är enorma och mer eller mindre alla branscher suktar efter yrkeskunniga personer inom området. En IT-utbildning ger dig därför inte bara möjligheter att lära dig massor om webbutveckling, programmering och smarta lösningar, utan även en möjlighet att utbilda dig inom ett område som verkligen behövs.

En YH-utbildning inom IT ger dig även möjligheter till en praktisk utbildning så att du får lära dig ditt område på det sättet du sedan kommer att använda dig av det. Därför är LIA, eller Lärande i arbete, en viktig del av utbildningen för att, återigen, ge dig kunskap du faktiskt kommer att använda dig av efter din utbildning.

Varför ska du utbilda dig inom IT?

Att utbilda dig inom ett område du brinner för och som efterfrågas på arbetsmarknaden är såklart stora fördelar i sig. Men det finns även fler fördelar med att gå en IT-utbildning.

IT är framtiden, det är vi säkra på. Med en utbildning inom IT kan du alltså vara med och påverka framtiden. Du får kompetenser som behövs för att hitta smarta och hållbara lösningar, lösningar som behövs för att skapa bättre och mer hållbara samhällen. IT-samhället står även inför stora utmaningar och mer kunskap och kompetens behövs.

Varför ska du gå en IT-utbildning hos EC?

På EC Utbildning erbjuder vi inte bara utbildningar framtagna med arbetsmarknaden, utan även erfarna utbildare. Vi vill att du ska komma ut i arbete efter din utbildning och vet hur viktigt det är med praktisk erfarenhet och kontakter. Vi vet också hur viktigt det är att få lära av sig av personer med erfarenhet inom branschen och området.

EC erbjuder även konceptet EC Stream för alla våra utbildningar. EC Stream ger dig fördelarna av en utbildning på distans, men adderar även fördelarna av klassrumsbunden undervisning. Vi tycker nämligen att du ska kunna ha kakan och äta den också. Det betyder att du har lektioner med en utbildare och en klass på specifika tider, men du kan välja var du sitter. Så lär du dig bäst hemma, ja, då ska du såklart sitta hemma. Lär du dig bäst i ett klassrum med personer nära att diskutera med, då är du så varmt välkommen hit. Därför vågar vi påstå att en utbildning hos EC är en bra idé.